MV Agusta Brutale 800 RR 2021: Euro 5, IMU και γενική αναβάθμιση


Για το 2021, η MV Agusta ανανέωσε το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμας της, το Brutale 800 RR, με βελτιώσεις σε κινητήρα, πλαίσιο και ηλεκτρονικά βοηθήματα, με στόχο να γίνει η «κτηνώδης» μοτοσυκλέτα της πιο φιλική και χρηστική.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 12/2/2021

Ο κινητήρας δέχθηκε το απαραίτητο Euro 5 φρεσκάρισμα, ενώ με την ευκαιρία αυτή η ιταλική φίρμα πρόσθεσε αντιτριβική επίστρωση DLC στο εσωτερικό του, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, ενώ ξανασχεδίασε και την εξάτμιση.

Παρά τις αυστηρότερες Euro 5 προδιαγραφές, η ιπποδύναμη της τρικύλινδρης μοτοσυκλέτας των 800 κ.εκ. παραμένει στους 140 hp.

Νέος για το 2021 είναι ο συμπλέκτης, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει στο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο γλυκές αλλαγές. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, η MV Agusta παρέχει τον αυτόματο συμπλέκτη Smart Clutch στον έξτρα εξοπλισμό.

Στα ηλεκτρονικά η αναβάθμιση επετεύχθη με την προσθήκη μονάδας μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU της ιταλικής e-Novia, κι έτσι η Brutale 800 RR έρχεται πλέον με Cornering ABS (το νέο Continental MK100) & Tracion Control, ενώ διαθέτει επίσης και Launch Control, Wheelie Control, Cruise Control, συνδεσιμότητα με Bluetooth και MV Ride app, Turn-by-turn πλοήγηση, ακόμα και GPS Tracker! Μην ξεχάσουμε και το shifter.

Οι διακόπτες είναι υπερσύγχρονοι, με ένα joystick στο αριστερό γκριπ για να αλλάζεις ενδείξεις και να ρυθμίζεις τα ηλεκτρονικά, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5.5 ιντσών, ίδια με του Superveloce 800.

Η σέλα είναι πλέον πιο άνετη, με περισσότερο αφρώδες υλικό, νέα και πιο άκαμπτα είναι τα πλαϊνά τμήματα του πλαισίου, νέο το μοχλικό της πίσω ανάρτησης για μεγαλύτερη άνεση, και αναβαθμισμένο το setup των αναρτήσεων.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι 2, κόκκινο-γκρι και μαύρο-γκρι, ενώ η τιμή της MV Agusta Brutale 800 RR του 2021 ξεκινά από τα 17.000 ευρώ, με εγγύηση 3 ετών.