MV Agusta Dragster 800 RR 2021: Euro 5 και φρεσκάρισμα


H MV Agusta προχώρησε σε Euro 5 αναβάθμιση της Dragster 800 RR για τη νέα χρονιά, φρεσκάροντας παράλληλα τη μοτοσυκλέτα στα σημεία.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 12/2/2021

Ο τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 800 cc πληροί πλέον τις Euro 5 προδιαγραφές, μην έχοντας χάσει όμως κάτι από τη δύναμη του, με 140 hp και 8.87 κιλά ροπής.

Νέος είναι ο συμπλέκτης, αναβαθμισμένο το quickshifter, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και ο αυτόματος συμπλέκτης Smart Clutch System (SCS).

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων έχει κι εδώ αναβαθμιστεί, με τη νέα IMU μονάδα της e-Novia, που δίνει τώρα Cornering χαρακτηριστικά σε ABS και Traction Control.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα υπάρχει πανδαισία συστημάτων, με χάρτες, Traction Control, Launch Control, Wheelie Control, Cruise Control, συνδεσιμότητα, Turn-by-turn πλοήγηση, Cornering lights (!) και άλλα, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό έχουμε ακόμα και GPS Tracker ως έξτρα αντικλεπτικό μέτρο.

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη και έγχρωμη TFT οθόνη 5.5 ιντσών, με τις ενδείξεις να αλλάζουν μέσω ενός joystick στον αριστερό διακότπη.

Η σέλα έχει περισσότερο αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη άνεση, το πλαίσιο έχει νέα πιο άκαμπτα πλαϊνά τμήματα, νέο είναι το μοχλικό του αμορτισέρ για μεγαλύτερη άνεση, ενώ αναβαθμισμένες είναι οι αναρτήσεις.

Η MV Agusta Dragster του 2021 θα κυκλοφορήσει σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς, σε παραλλαγές του μαύρου και του ασημί, ενώ η τιμή της ξεκινά από τα 20.000 ευρώ, με 3 χρόνια εγγύηση.