Συνεργασία MV Agusta και e-Novia: Καινοτομία στη συνδεσιμότητα


Με ένα λίγο μυστηριώδες δελτίο Τύπου, η Ιταλική εταιρεία ανακοινώνει μια συνεργασία προωθημένης τεχνολογίας που ... έχει ήδη παράξει το πρώτο της προϊόν.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 25/1/2021

Με έδρα στο Μιλάνο, η e-Novia είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που από το 2015 απλώνει το ενδιαφέρον της σε διάφορους τομείς στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης – ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη και αστική κινητικότητα.

Η συνεργασία που σήμερα ανακοινώνει η MV Agusta με την e-Novia δεν είναι ακριβώς καινούργια, καθώς το πρώτο αποτέλεσμά της είναι ήδη διαθέσιμο από τον Ιούνιο 2020: η εφαρμογή MV Agusta Ride App.

Στόχος της συνέργειας αυτής είναι η χρήση υπάρχουσων διαδεδομένων διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω της τεχνολογίας της e-Novia προς όφελος του μοτοσυκλετιστή. Αν αυτό σας ακούγεται κάπως αόριστο, θα συμφωνήσουμε.

Ο διεθυντής της e-Novia, Ivo Boniolo, το εξηγεί ως εξής:

“Με αυτή τη συνεργασία η αλληλεπίδραση με τον αστικό αναβάτη ανάγεται σε μια αυξημένη μορφή μέσω της τεχνολογίας. Η βιομηχανία μοτοσυκλέτας και ο τομέας της ελαφριάς κινητικότητας θα έχουν τώρα ένα νέο σημείο αναφοράς σε όρους σχεδιασμού της ψηφιακής εμπειρίας, αίσθησης κοινωνικότητας και προσωπικής ασφάλειας. Πιστεύουμε πως το μέλλον των εταιρειών μοτοσυκλέτας περνά μέσα από την ψηφιοποίηση των προϊόντων τους και την ενσωμάτωσή τους με τις εφαρμογές των smartphones.”

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλούς συνειρμούς και υποθέσεις από εδώ, λ.χ. να πιαστούμε από την “αυξημένη μορφή” (αυτολεξεί augmented form) και να φανταστούμε υπηρεσίες augmented reality για τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας. Η τεχνογνωσία της e-Novia στην τεχνητή νοημοσύνη επίσης ανοίγει πολλές προοπτικές.

Όπως και να έχει, διαφαίνεται ο κεντρικός άξονας στο σκεπτικό της MV Agusta που ουσιαστικά είναι να ενσωματώσει δημοφιλείς και διαδεδομένες ψηφιακές ευκολίες από την ευρύτερη ψηφιακή αγορά σε ένα πακέτο που θα προσφέρει πολλές δυνατότητες προσωπικοποίησης κατά τα γούστα του αναβάτη.

Το πόσο καινοτόμο, έξυπνο ή augmented μπορεί να είναι το πακέτο αυτό, θα το διαπιστώσουμε όταν με το καλό έρθει.