Audi: Αυτή είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα της - Όλες οι πληροφορίες (photos)


Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αφορά ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Audi με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δείτε τα χαρακτηριστικά του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 8/5/2024

Η Audi συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης σε μια σειρά από μοντέλα, τα οποία σταδιακά θα αρχίσει να παρουσιάζει το επόμενο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες σάς δείξαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το νέο Q8 e-tron, ενώ είχαν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, αντίστοιχα αυτοκίνητα δοκιμών για νέα έκδοση των Q6 e-tron, RS 6 e-tron, Q7 και Q9.

Ένα από τα νέα μοντέλα που θα προστεθούν στην γκάμα είναι το A7 Avant. Πρόκειται για ολοκαίνουρια προσθήκη, καθώς αυτή τη στιγμή το A7 διατίθεται μόνο σε αμάξωμα Sportback. Ωστόσο, πρόκειται, ουσιαστικά, για το διάδοχο του θερμικού A6 Avant, με βάση την αλλαγή στην ονοματολογία που αρχίζει να εφαρμόζει η γερμανική φίρμα.

Η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το αμιγώς ηλεκτρικό A6 e-tron. Οι ζυγοί αριθμοί θα συνδυαστούν αποκλειστικά με τα EV του κατασκευαστή, ενώ τα θερμικά μοντέλα θα «καταλάβουν» τους μονούς. Έτσι, το υπάρχον θερμικό A6 Avant μετονομάζεται σε A7 Avant και θα βρεθεί «απέναντι» στις BMW Σειρά 5 Touring και Mercedes E-Class Estate.

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν ολοκληρώσει τις χειμερινές δοκιμές για το μεγάλο station wagon, καθώς μετά τα 3 πρωτότυπα που οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, ήρθε η στιγμή για να βρεθούν απέναντι σε άλλο ένα σε δρόμους γύρω από την πίστα του Nurburgring.

Και σε αυτή την περίπτωση, το καμουφλάζ κάνει έντονη την εμφάνισή του, ωστόσο είναι ευδιάκριτη η πιο φαρδιά Singleframe μάσκα που «δένει» αρμονικά με τους ενιαίους προβολείς, οι οποίοι δεν ακολουθούν τη διαχωρισμένη σχεδίαση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Περνώντας στο πλάι, ξεχωρίζουν οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, τοποθετημένες σε ελαστικά χαμηλού προφίλ, στοιχεία που σε συνδυασμό με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, μία σε κάθε πλευρά, μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σπορ έκδοση. Σε προηγούμενες λήψεις, υπήρχε και πρωτότυπο με μία διπλή απόληξη στην αριστερή πλευρά. Τέλος, τα φωτιστικά σώματα ενώνονται στο κάτω μέρος με μια πολύ λεπτή οριζόντια μπάρα LED.

Όσο για το εσωτερικό, ακόμα δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποιες φωτογραφίες, αλλά περιμένουμε αρκετές αναβαθμίσεις, με κορυφαία την προσθήκη της νέας μεγάλης ψηφιακής οθόνης του Q6 e-tron.

Από πλευράς κινητήρων, αναμένεται μια πλήρης γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων συνόλων βενζίνης και diesel. Η ήπια υβριδική τεχνολογία θα είναι δεδομένη, ενώ θα υπάρχουν και plug-in hybrid εκδόσεις, όπως και τετρακίνητες.

Η παρουσίαση του πρώτου Audi A7 Avant αναμένεται προς τα τέλη του 2024, για να φτάσει στις αγορές περίπου στα μέσα του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Audi: Αυτά είναι τα νέα Q7 και Q8 TFSI e quattro (photos)

Η Audi μάς δείχνει το νέο RS e-tron GT που έρχεται να τα «βάλει» με την Porsche Taycan (photos)

Audi 50: Το μικρό γερμανικό αυτοκίνητο που «έδειξε το δρόμο» στο VW Polo (photos)