Zontes 703F: Με αυτήν την τιμή θα κάνει θραύση


Το τρικύλινδρο Adventure της Zontes, που το είδαμε πρώτη φορά στην EICMA 2023, είναι σταδιακά όλο και πιο έτοιμο για τις αγορές και κάποια πρώτα δεδομένα για την τιμή του έγιναν γνωστά.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 15/5/2024

Η Zontes μας εξέπληξε στα πλαίσια της EICMA 2023, παρουσιάζοντας μας επίσημα το πρωτότυπο 703F, μία τρικύλινδρη Adventure  πλασμένη ακριβώς για την… τρέλα της εποχής. Πλέον περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα έχουν γίνει γνωστές, μεταξύ των οποίων και η πρώτη τιμή της.

Η τιμή αφορά την κινεζική αγορά, στην οποία το 703F θα ξεκινήσει την καριέρα του  και ισοδυναμεί με μόλις 5.600 ευρώ! Απίστευτο για να είναι αληθινό; Δυστυχώς, ναι, διότι όταν έρθει η ώρα να έρθει το μοντέλο στην χώρα μας, η τιμή θα αλλάξει και πιθανόν σημαντικά –και, εννοείται, μόνο προς τα πάνω.

Μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μοντέλο, λένε ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας έχει «κλειδώσει» σε απόδοση 97 ίππων στις 10.000 σ.α.λ., με την ροπή του να αγγίζει τα 76 Nm στις 7.500 στροφές. Το μοντέλο θα κτίζεται πάνω σε πλαίσιο διπλής δοκού από αλουμίνιο που θα έχει βάρος μόλις 11 κιλά, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Zontes, ενώ και το υποπλαίσιο θα είναι αλουμινένιο και θα ζυγίζει 3,8 κιλά. Φυσικά, μιλάμε για μια μεγάλη σε μέγεθος μοτοσυκλέτα και το ολικό της βάρος θα φτάνει τα 228 κιλά.

Αναρτήσεις και περιφερειακά θα προέρχονται από την Marzocchi και την J. Juan αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας θα περιλαμβάνει φυσικά και συνδεσιμότητα με κινητό, οθόνη TFT, οπίσθιο ραντάρ για προειδοποίηση τυφλού σημείο, εμπρός κάμερα, ασύρματο κλειδί και USB παροχή ρεύματος.

Θα μπορούσε ο μόνος παράγοντας, που θα «φτιάξει ή θα χαλάσει» το 703F στην αγορά μας, να είναι η τιμή του όταν με το καλό αυτό έρθει; Ίσως.