Kove 250RR 2024: Νέα δικύλινδρη supersport καθ' οδόν


Το νέο 250RR παρουσιάστηκε στην Κίνα και έρχεται να διευρύνει τη γκάμα της Kove Moto με το τρίτο κατά σειρά supersport μοντέλο της.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 16/5/2024

Το νέο 250RR παρουσιάστηκε στην Κίνα και έρχεται να διευρύνει τη γκάμα της Kove Moto με το τρίτο κατά σειρά supersport μοντέλο μετά το τετρακύλινδρο 450RR και το δικύλινδρο 321RR που ήδη αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στο παγκόσμιο WorldSSP300.

Καθώς οι Κινέζοι δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει το 250RR στην ιστοσελίδα τους, οι πληροφορίες επ' αυτού είναι περιορισμένες, ωστόσο αρκετές για να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους στην έδρα της Kove στην Chongqing της Κίνας.

Ο νέος κινητήρας πιθανότατα προέρχεται από το 321RR, ζυγίζει μόλις 37 κιλά και δηλώνει τις σπορ καταβολές του με μερικά γοητευτικά (για 250) νούμερα. Το ανώτατο όριο περιστροφής του φτάνει στις 13,000 rpm με αρκετά ψηλό λόγο συμπίεσης 12.5:1, για μέγιστη απόδοση που ονομαστικά ανακοινώνεται ως 32.2 hp στις 11,500 rpm και 2.2 kgm στις 9,000 rpm.

Η θεωρητική τελική ταχύτητα του 250RR ανέρχεται στα ικανοποιητικότατα 160 km/h, ενώ η επιτάχυνση στα 0-100 km/h γράφει ένα επίσης δυνατό νούμερο: 6.5 δευτερόλεπτα.

Ο εξοπλισμός του 250RR περιλαμβάνει μονόδρομο συμπλέκτη και συστήματα ABS και traction control, ενώ στα φρένα σημειώνουμε διπίστονη δαγκάνα της κινέζικης high-end μάρκας Taisko σε δίσκο 320 mm.

Η Kove μας λέει πως η μοτοσυκλέτα που εμφανίζεται ως τώρα στα διάφορα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα κανάλια της είναι μοντέλο προπαραγωγής και δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες μικρές διαφορές με την τελική μορφή παραγωγής.

Η παρουσίασή της μάλιστα θα έχει και ένα νόστιμο κερασάκι που έρχεται να υποδηλώσει τον αθλητικό της χαρακτήρα, καθώς η εταιρεία έφερε την Kove Racing Team από το WorldSSP300 - με τους δύο Ισπανούς αναβάτες της Marc Garcia (#22) και Julio Garcia Gonzalez (#48) - στην κινέζικη πίστα Guiyang Circuit όπου με μια εντελώς στοκ 250RR έσπασαν το ρεκόρ για μοτοσυκλέτα 250 cc με χρόνο 1:06.616.

Πιθανότατα βέβαια η συγκεκριμένη πίστα δεν είχε ποτέ την τιμή να υποδεχτεί αναβάτες προδιαγραφών παγκοσμίου - ο Gonzalez έχει μάλιστα να επιδείξει και ένα βάθρο σε τέσσερεις αγώνες φέτος με την Kove - ωστόσο το να γράψουν ρεκόρ πίστας με μια μοτοσυκλέτα προπαραγωγής που είναι στημένη για βιτρίνα και όχι για σχάρα εκκίνησης παραμένει σημαντικό κατόρθωμα και δείγμα των ικανοτήτων του Kove 250RR.

Από κει και πέρα είμαστε σε αναμονή για την αναλυτική παρουσίαση του νέου μοντέλου για να μάθουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της, καθώς και τις πρακτικές πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν, όπως πότε θα έρθει και πόσο θα κάνει.

Ως τότε, μπορούμε να τη χαζεύουμε στα βίντεο που κοινοποιεί η Kove Moto μέσω του καναλιού της στο YouTube, όπως το παρακάτω.

JOIN US