ΚΙΑ: Πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου compact SUV - Πότε παρουσιάζεται (photos)


Το νέο συμπαγές SUV της KIA θα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιαστικές αρχές προερχόμενες από το EV9.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KIA GLOBAL MEDIA CENTER, SH PROSHOTS
  • 9/5/2024

Η είσοδος της KIA στην compact κατηγορία των SUV είναι προ των πυλών. Οι Κορεάτες γνωστοποίησαν ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του EV3 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαϊου στις 13:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού τους στο YouTube.

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό όχημα ελεύθερου χρόνου, το οποίο παρουσιάστηκε σε μορφή concept τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της πρώτης EV Day της φίρμας. Μάλιστα, η KIA έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες 3 teaser φωτογραφίες, που - όπως αναμενόταν - δείχνουν ελάχιστα στοιχεία από το εξωτερικό του.

Το EV3 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της εταιρείας και ενσωματώνει τις ίδιες βασικές αρχές που ακολουθήθηκαν στο design της SUV ναυαρχίδας, του επιβλητικού EV9. Έτσι, διακρίνεται από τις τολμηρές και δυναμικές γραμμές, ενώ η χαρακτηριστική φωτεινή επιγραφή Star Map δίνει στο μοντέλο ξεχωριστή ταυτότητα.

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι η τελική σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής ακολουθεί αρκετά αυτή του concept που έχουμε ήδη δει, με τετραγωνισμένα στοιχεία αλλά και αρκετές γωνίες. Επιπλέον, το EV3 θα έχει μικρούς προβόλους, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το μεταξόνιο και - κατ’ επέκταση - οι προσφερόμενοι χώροι.

Στόχος της KIA είναι να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλο και περισσότερους αγοραστές και έτσι μετά τα EV6 και EV9 θα λανσάρει το EV3. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι η νέα της πρόταση θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και θα προσφέρει «εξαιρετική απόδοση με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών». Με βάση όσα γνωρίζουμε, θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του Ομίλου Hyundai, αλλά θα υποστηρίζει αρχιτεκτονική 400V και όχι 800V όπως τα μεγαλύτερα SUV της φίρμας.

KIA EV3 Concept
KIA EV3 Concept

Αναμένεται να είναι διαθέσιμο με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 58 kWh και 77,4 kWh, σε προσθιοκίνητες και ίσως τετρακίνητες εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες δύο πρωτότυπων που μάς είχαν προμηθεύσει οι συνεργάτες μας, είχαμε διαπιστώσει στο εσωτερικό την ύπαρξη δύο οθονών σε μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια, με τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων να είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο Kia Picanto: Αναλυτικά οι τιμές και οι εκδόσεις στην Ελλάδα (πίνακας)

KIA Tasman: Δείτε πώς θα μοιάζει το πρώτο pickup των Κορεατών (photos)

Kia EV9 GT: Πότε καταφτάνει η «καυτή» έκδοση για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς