Fantic Caballero 700 – Στην Ελλάδα εντός Ιουνίου 2023


Το Caballero 700 είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει δρόμους και μονοπάτια χωρίς ανησυχία.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 8/6/2023

[Δελτίο Τύπου]

Από τις επιδόσεις – χάρη στον φανταστικό παράλληλο δικύλινδρο κινητήρα 689 κυβικών εκατοστών – μέχρι το ηλεκτρονικό πακέτο και το κορυφαίο πλαίσιο, όλα έχουν αποτελέσει αντικείμενο βαθιάς μελέτης από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Fantic. Μόνο ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό της σειράς Caballero έχει παραμείνει ίδιο, η τέλεια ισορροπία μεταξύ δρόμου και διασκέδασης εκτός δρόμου, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό scrambler.

Το Caballero 700 είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει δρόμους και μονοπάτια χωρίς ανησυχία: ζάντες 19" και 17", με ακτίνες και βελτιστοποιημένη ανάρτηση σε συνδυασμό με βάρος μόνο 175 kg (με όλα τα υγρά, χωρίς καύσιμο) προσφέρει ευελιξία, ασφάλεια και ακρίβεια στην οδήγηση σε οποιοδήποτε έδαφος.

Η ναυαρχίδα της γκάμας Caballero, το νέο 700, είναι εξοπλισμένη με τον πολύ αξιοσέβαστο παράλληλο δικύλινδρο CP2 της Yamaha, το οποίο για πρώτη φορά αφήνει τα ιαπωνικά μοντέλα προκειμένου να «εμψυχώσει» ένα ιταλικό πλαίσιο. Η τέλεια ισχύς για διασκέδαση εντός και εκτός δρόμου, 74 ίπποι στις 9000 σ.α.λ., έρχεται με μια νέα στιβαρή καμπύλη ροπής που αποδίδει ισχυρά σε όλο το εύρος στροφών: 60 Nm σταθερά έως τις 8000 σ.α.λ., με μέγιστη τιμή 70 Nm στις 6500 σ.α.λ. Αυτές οι τιμές προκύπτουν από τη μακροχρόνια ανάπτυξη, σχεδιασμό και βαθμονόμηση όλων των συστημάτων, της εξάτμισης και εισαγωγής, τα οποία συνοδεύονται από την ειδική χαρτογράφηση του κινητήρα και κλιμάκωση του κιβωτίου.

Το Caballero 700 προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και ικανοποιητική απόδοση ισχύος, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για ταξίδια μεσαίας εμβέλειας. Το άνετο κάθισμά του παρέχει άφθονο χώρο για έναν συνταξιδιώτη. Η εξαιρετική ισορροπία πλαισίου του Caballero 700 προέρχεται από ένα νέο ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής και ένα ψαλίδι κατασκευασμένο από χύτευση αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Η ανάρτηση Marzocchi αποτελείται από ένα στιβαρό ανεστραμμένο πιρούνι 45 mm και ένα ειδικά σχεδιασμένο αμορτισέρ της Ιταλικής εταιρείας ειδικά ρυθμισμένο για το Caballero 700. Οι ειδικές ρυθμίσεις της ανάρτησης και τα 150 χιλιοστά διαδρομής είναι το αποτέλεσμα μιας βελτιστοποίησης και ισορροπίας που βρέθηκε μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα οδήγησης σε όλες τις συνθήκες: γρήγορες διαδρομές, αυτοκινητόδρομους, στριφογυριστά μικτά πάσα, χωματόδρομους και μονοπάτια εκτός δρόμου.

Το Caballero 700 προσφέρει επίσης εξαιρετική απόδοση πέδησης και μπορεί να χειριστεί εύκολα οποιοδήποτε τεραίν χάρη στον ισχυρό συνδυασμό δίσκου 330 mm με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκου 240 mm πίσω, όλα της Brembo.

Το στύλ είναι εμπνευσμένο από μια από τις πιο διάσημες εκδόσεις στην ιστορία του Caballero: την 125 RC από το 1974 έως το 1976. Με την πρώτη ματιά, το Caballero 700 είναι εύκολα αναγνωρίσιμο λόγω των καθαρών και απλών γραμμών του, προσεκτικά σχεδιασμένες από το Fantic Style Centre. Εμβληματικά στοιχεία όπως το κόκκινο ρεζερβουάρ, οι στρογγυλοί προβολείς και οι κίτρινες number plates competition στα πλαϊνά πάνελ συνδυάζονται με σύγχρονες πινελιές όπως οι βάσεις κινητήρα CNC και οι τριπλοί σφιγκτήρες με προστατευτικά carbon του συστήματος εξάτμισης. Εκτός από το κλασικό κόκκινο χρώμα, υπάρχει και ένα ματ μεταλλικό μπλε, και πάλι συνδεδεμένο με την ιστορία του Caballero.

Τέλος το Caballero 700 είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών. Είναι το πρώτο scrambler στον κόσμο με εμβληματική στρογγυλή οθόνη TFT 3,5" με ενσωματωμένο Bluetooth για τον έλεγχο κλήσεων και πολυμέσων. Μέσω της οθόνης και του μπλοκ διακοπτών που είναι τοποθετημένος στο τιμόνι, είναι δυνατή η επιλογή των τριών modes οδήγησης: STREET, OFFROAD (ειδικά σχεδιασμένο για όταν φεύγετε από τους συνηθισμένους δρόμους) και CUSTOM, που επιτρέπει στον αναβάτη να διαμορφώσει τα πάντα: από το ABS και το cornering ABS μέχρι το traction control, ελέγξτε τις ρυθμίσεις όπως επιθυμείτε, μέχρι την πλήρη απενεργοποίηση. Ένα σύστημα φωτισμού full-LED ολοκληρώνει τον εξοπλισμό.