Ο Jonathan Rea επιτέλους πήρε δίπλωμα οδήγησης!


Από την 13η Ιουλίου ο εξάκις πρωταθλητής WorldSBK μπορεί να καβαλά μοτοσυκλέτα και σε δημόσιους δρόμους.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 14/7/2021

Δεν είναι ο πρώτος και πιθανότατα ούτε ο τελευταίος. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ο άνθρωπος που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, ο Jonathan Rea της Kawasaki, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης!

Στα 34 του, ο Rea εκμεταλλεύτηκε τη σύντομη διακοπή του πρωταθλήματος από τις 4 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021 για να κάνει μαθήματα και να δώσει εξετάσεις οδήγησης για μοτοσυκλέτα.

Βρήκε μάλιστα μια ωραιότατη ευκαιρία για μερικά βίντεο στα οποία μοιράστηκε την εμπειρία με το κοινό, ξεκινώντας από τα πρακτικά μαθήματα στις αρχές του μήνα, ως το τελικό βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου, που βγήκε περιχαρής από την τελευταία δοκιμασία, την οδήγηση στον δρόμο, κάτοχος διπλώματος οδήγησης.

Ο Rea μάλιστα έβγαλε το δίπλωμά του σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία απ’ ότι άλλοι γνωστοί αναβάτες, όπως οι κ.κ. Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo που πήραν τα δίπλωμα πριν τα 30 τους χρόνια, μα όντας ήδη πρωτοκλασάτοι αναβάτες MotoGP και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Καλές βόλτες κύριε Rea! Περιμένουμε να δούμε τι μοτοσυκλέτα θα επιλέξει για τις βόλτες του, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν έχει αποφασίσει τι θέλει. Αν μη τι άλλο, υποθέτουμε πως θα είναι Kawasaki, όπως λ.χ. το Z650 με το οποίο έδωσε εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο από την ημέρα της εξέτασης στη συνέχεια.