Το Audi Q7 μεγαλώνει... και μεταμορφώνεται - Οι πρώτες αλλαγές στη σχεδίαση (photos)


Η Audi εξελίσσει την επόμενη γενιά του Q7, αξιοποιώντας σχεδιαστικές λεπτομέρειες των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της. Πότε θα παρουσιαστεί.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 18/4/2024

Η Audi παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Q7 το 2015, για να προχωρήσει στη facelift έκδοσή της το 2019. Στις αρχές του φετινού χρόνου «φρέσκαρε» εκ νέου το επιβλητικό SUV, ωστόσο εξελίσσει ήδη την επόμενη γενιά του.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν πριν από μερικές εβδομάδες δύο πρωτότυπα της 3ης γενιάς να δοκιμάζονται στα χιόνια, ωστόσο πλέον όλα δείχνουν ότι οι χειμερινές δοκιμές ανήκουν στο παρελθόν. Αυτή τη φορά συνάντησαν ένα πρωτότυπο στην Γερμανία, στην περιοχή του Nurburgring, κοντά στις εγκαταστάσεις της Volkswagen.

Αν και το επίπεδο του καμουφλάζ είναι μεγάλο, η απουσία του χιονιού στο αμάξωμα μάς δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε αρκετές λεπτομέρειες από την ανανεωμένη εμφάνιση που το νέο Q7 θα διαθέτει, ιδίως στο εμπρός τμήμα. Εκεί η γερμανική φίρμα «ενσωματώνει» σε μεγάλο βαθμό τη σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτρικών της μοντέλων. Όσοι έχετε δει το Q6 e-tron μπορείτε να «αναγνωρίσετε» τους παρόμοιας λογικής διαχωρισμένους προβολείς καθώς και τη νέα μάσκα που είναι μικρότερη σε ύψος, αλλά πιο φαρδιά σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος.

Περνώντας στο πλάι, υπάρχουν νέοι καθρέπτες, τοποθετημένοι κοντά στη βάση της κολόνας Α, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε τις χωνευτές χούφτες θυρών, αλλά και να συμπεράνουμε ότι το πρωτότυπο δείχνει μεγαλύτερο σε μήκος και ψηλότερο.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα διαφέρουν επίσης, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για προσωρινό σχέδιο, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο για να δούμε το τελικό τους σχήμα. Αρκετά ευδιάκριτο είναι το σπόιλερ, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας.

Δυνατότητα λήψεων στο εσωτερικό δεν υπήρχε, ωστόσο το πιο πιθανό είναι η Audi να εξοπλίσει το νέο Q7 με ενιαία οθόνη, στη λογική του Q6 e-tron. Υπενθυμίζεται ότι στο ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,9 ιντσών, οθόνη αφής 14,5 ιντσών για το σύστημα infotainment, ενώ και ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του οθόνη 10,9 ιντσών.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες, ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε ως δεδομένο την ύπαρξη ήπια υβριδικών κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel, αλλά και PHEV παραλλαγές.

Η επόμενη γενιά του Audi Q7 είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και η παρουσίασή της δεν αναμένεται πριν από τα τέλη του 2025, ώστε να φτάσει στις αγορές εντός του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Audi μάς δείχνει το νέο RS e-tron GT που έρχεται να τα «βάλει» με την Porsche Taycan (photos)

Πιο ισχυρό από ποτέ: Αυτό είναι το νέο Audi S3 (photos)

To πρώτο Audi A7 Avant έρχεται απέναντι σε BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class (photos)