Royal Enfield Classic 350 2022


Η Royal Enfield παρουσίασε επίσημα το νέο Classic 350 για το 2022, μια μοτοσυκλέτα με πανέμορφο κλασικό design, με μονοκύλινδρο κινητήρα 349 κ.εκ. “δανεισμένο” από το Meteor, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, και νέα όργανα που περιλαμβάνουν και το γνωστό Tripper navigation.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 7/9/2021

Το Classic 350 θα κυκλοφορήσει σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς αλλά και σε διαφορετικές εκδόσεις, με τη βασική (Redditch) να διαθέτει ταμπούρο πίσω και μονοκάναλο ABS, ενώ η έκδοση Halcyon διαθέτει δισκόφρενα εμπρός-πίσω και δικάναλο ABS.

Ακριβότερη ακόμα είναι η έκδοση Signals, πάνω από αυτή βρίσκεται η Dark με αλουμινένιους τροχούς, ενώ η κορυφαία έκδοση ακούει στο όνομα Chrome.

Το νέο design είναι σαφώς πιο όμορφο από του προηγούμενου μοντέλου, και μπορεί να σταθεί άνετα ακόμα και στις εξαιρετικά απαιτητικές, όσον αφορά στο στιλιστικό κομμάτι, αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α..

Μια από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις στο νέο Classic 350 είναι φυσικά ο κινητήρας, τον οποίο είδαμε πρώτα στο Meteor 350, αν και εδώ έχει διαφορετικές ρυθμίσεις και χάρτη απόδοσης. Μιλάμε για έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο τετράχρονο και ψεκαστό κινητήρα 349 κ.εκ. με 2 βαλβίδες, μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής και πεντατάχυτο κιβώτιο, με επίσημα νούμερα απόδοσης τους 20.3 hp / 6.100 rpm και 2,75 kgm / 4.000 rpm. Συγκριτικά το προηγούμενο μοντέλο παρήγαγε 19.1 hp και 2.85 kgm.

Νέο είναι το πλαίσιο, από μονής ραχοκοκαλιάς στο παλαιό μοντέλο είναι πλέον διπλό κλειστό σωληνωτό, νέο είναι το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι των 41 mm με διαδρομή 130 mm, και πίσω βρίσκουμε δυο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης. Αυξημένη είναι η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος κατά 35 mm, και τώρα βρίσκεται στα 170 mm.

Οι τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 300 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα, κι έναν ακόμα 270 mm πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα.

Το ρεζερβουάρ χωρά 13 λίτρα καυσίμου, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 805 mm, ενώ το γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 195 κιλά.

Τα όργανα είναι νέα, και σε αυτά βρίσκουμε για πρώτη φορά μια LCD οθόνη με ένδειξη βενζίνης, ενώ το μοντέλο διαθέτει πλέον 2 μερικούς χιλιομετρητές και USB θύρα φόρτισης στο τιμόνι. Το κορυφαίο μοντέλο Chrome έρχεται εξοπλισμένο με το γνωστό μας από το Himalayan, Tripper Navigation όργανο, που χρησιμοποιεί δεδομένα από τους Google Maps, μέσω σύνδεσης με το κινητό του αναβάη, για Turn-by-turn πλοήγηση.

Αναβαθμισμένα είναι και τα φώτα, ενώ οι λεβιέδες προέρχονται από το Meteor 350.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και πληροφορίες, καθώς η μοτοσυκλέτα αναμένεται και στην χώρα μας.