Royal Enfield SG650 Concept 2022


Στην EICMA 2021, η Royal Enfield παρουσίασε το SG650 Concept, ένα πολύ όμορφο cruiser μοντέλο, που χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που έχουμε γνωρίσει από τα Interceptor & Continental GT.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 17/12/2021

Όπως φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουμε κι άλλο για να δούμε το SG650 να περνά στην παραγωγή, μια μοτοσυκλέτα που εμπνέεται από το προηγούμενο KX concept του 2019, όμως τα πρώτα δείγματα για το design του είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την ομάδα Design του Mark Wells να έχει κάνει πολύ δυνατή δουλειά.

Για την ώρα η Royal Enfield δεν μας δίνει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό ή κάποια ένδειξη για ημερομηνία παραγωγής κι έτσι πρέπει να αρκεστούμε στη φωτογραφία του δελτίου τύπου και σε μερικές βασικές πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα.

Πέρα από τα βουρτσισμένα κάρτερ, εντύπωση προκαλεί και το βουρτσισμένο ρεζερβουάρ που έχει δημιουργηθεί από ένα μασίφ κομμάτι αλουμινίου (!), αλλά και το επίσης βουρτσισμένο μασκάκι αλλά και το μπροστινό φτερό!

Η μοτοσυκλέτα είναι μονόσελη με σέλα ραμμένη στο χέρι, διαθέτει δικάναλο ABS, μασίφ ζάντες, ανάποδο πιρούνι και δυο πίσω αμορτισέρ, συμβατικές δαγκάνες φρένων μπροστά, αλουμινένιους διακόπτες, και ελαστικά ROADTEC της Metzeler.

Δίπλα στο όμορφα κλασικό design της μοτοσυκλέτας, τα γραφικά και τα λογότυπα έχουν φουτουριστική σχεδίαση, συμβολίζοντας το νέο κεφάλαιο που θέλει να ανοίξει για τη Royal Enfield το SG650, τη χρονιά που η φίρμα γιορτάζει τα 120 χρόνια από την ίδρυση της.