Νέα γενιά Indian Scout 2025 με πέντε μοντέλα


Η Indian Motorcycle παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο Scout με νέο κινητήρα και πέντε εκδοχές: Scout Bobber, Sport Scout, Scout Classic, Super Scout και 101 Scout.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 3/4/2024

Συμπληρώνοντας μια δεκαετία από την πρώτη εμφάνιση της σύγχρονης μετενσάρκωσης του θρυλικού Scout, η Indian αποκαλύπτει μια εντελώς νέα γενιά που χτίζεται γύρω τον νέο της V2 κινητήρα SpeedPlus 1250.

Όπως υπονοεί το όνομά του, ο υγρόψυκτος δικύλινδρος V με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 60 μοιρών μετρά κυβισμό 1250 cc, διαθέτει δύο εκκεντροφόρους και τέσσερεις βαλβίδες σε κάθε κεφαλή και αποδίδει 110 hp και 11.1 kgm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου.

Το νέο Scout διατηρεί μια σχεδιαστική συνάφεια με το μοντέλο που αντικαθιστά, ωστόσο όλα είναι νέα πάνω του, συμπεριλαμβανομένου και του πλαισίου. Για την Indian Motorcycle το Scout πρέπει να πληρεί τρεις βασικές προδιαγραφές. Πρώτον, να διατηρεί το ιστορικό DNA του μοντέλου, κάτι που εξυπηρετείται από την αναγνωρισιμότητα που εγγυάται η σχεδίασή του. Δεύτερον, πρέπει να είναι προσβάσιμο σε πολλούς διαφορετικούς τύπους αναβατών, κάτι που εξασφαλίζει η χαμηλότατη σέλα στα μόλις 680 mm ύψους από το έδαφος, καθώς και το χαμηλό βάρος. Τρίτον, στο νέο Scout οι δημιουργοί του φορτώνουν αρκετή σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία που δεν ήταν τόσο διαδεδομένη πριν από 10 χρόνια, όταν το Scout επέστρεψε στο παρόν με V2 κινητήρα 1,133 cc.

Η νέα οικογένεια Indian Scout για το 2025 θα περιλαμβάνει πέντε μοντέλα και τρία επίπεδα εξοπλισμού ώστε ο καθένας να βρει αυτό που τον εκφράζει πλήρως.

Scout Bobber

Απογυμνωμένο απ' ο,τιδήποτε περιττό, το Scout Bobber ξεχωρίζει από την κατάμαυρη βάση, τα κοντά φτερά και το μονόσελο που εξυπηρετούν τον οπτικό μινιμαλισμό.

Sport Scout

Το Sport Scout φέρνει μια πινελιά αγριάδας στη γκάμα και ξεχωρίζει από τον 19ιντσο μπροστινό τροχό και το ψηλό τιμόνι που εδράζει σε καβαλέτα που το ανασηκώνουν κατά 150 mm. Ολοκληρώνεται με ένα σπορ μονόσελο και μικρό φέρινγκ γύρω από τον προβολέα.

Scout Classic

Με το Scout Classic η Indian συμπεριλαμβάνει μια πιο κλασική παραλλαγή πάνω στο σχέδιο του αρχέτυπου Αμερικανικού Cruiser, με τη χρήση χρωμιωμένων εξαρτημάτων και ακτινωτές ζάντες.

Super Scout

Φτιαγμένο για τον ανοικτό δρόμο, το Super Scout εξοπλίζεται με ακτινωτούς τροχούς, δερμάτινα πλαϊνά σαμάρια (βαλίτσες), ανεμοθώρακα που αφαιρείται σε δευτερόλεπτα χωρίς εργαλεία και σέλα συνεπιβάτη στη βασική συνταγή.

Το τουριστικό πακέτο ολοκληρώνεται με αναρτήσεις που προσφέρουν λίγη παραπάνω διαδρομή για αυξημένη άνεση, καθώς και με χρήση χρωμίου και αποκλειστικών χρωματικών επιλογών.

101 Scout

Αυτή είναι η πιο καλά εξοπλισμένη εκδοχή του νέου Scout, καθώς η Indian το προικίζει με ρυθμιζόμενα piggyback αμορτισέρ, ανεστραμμένο πιρούνι και ακτινικές δαγκάνες Brembo στο μπροστινό φρένο.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη ψηλό τιμόνι σηκωμένο με μαύρα καβαλέτα 150 mm, αποκλειστικές τιμονόπλακες, μαύρη εξάτμιση και τους δικούς του χρωματικούς συνδυασμούς.

Τρία επίπεδα εξοπλισμού

Η Indian θα προσφέρει τα νέα μέλη της οικογένειας Scout με τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού που έχουν ως εξής:

Standard Trim

Το βασικό πακέτο είναι το πιο προσιτό οικονομικώς και διακρίνει τα Scout Classic, Scout Bobber και Sport Scout, περιλαμβάνοντας ABS, LED φώτα και ένα αναλογικό όργανο που ενσωματώνει ενδείξεις στάθμης καυσίμου και κατανάλωσης.

Limited Trim

Τα ίδια τρία μοντέλα που διατίθενται με το Standard πακέτο μπορούν να αποκτηθούν και σε Limited εκδόσεις. Σε αυτές προστίθενται Traction Control, Cruise Control, τρεις επιλέξιμες ride modes (Sport, Standard, Tour) και παροχή φόρτισης USB.

Limited και Tech Trim

Το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού των νέων Scout διαθέτει όλα τα στοιχεία των Standard και Limited πακέτων και ενισχύει με στρογγυλή έγχρωμη οθόνη αφής με διαγώνιο 101 mm και συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής RIDE COMMAND που περιλαμβάνει πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών (Bike Health, Bike Locator, στατιστικά διαδρομής κ.ά.) καθώς και σύστημα πλοήγησης GPS.

Επιπλέον στο πακέτο Limited Tech Trim συμπεριλαμβάνεται keyless έλεγχος της ανάφλεξης.

Το πακέτο αυτό είναι στάνταρ για τα μοντέλα 101 Scout και Super Scout, ενώ μπορεί να παραγγελθεί έξτρα και για τα Scout Classic, Scout Bobber και Sport Scout models.

Η οικογένεια Scout θα υποστηρίζεται και από μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που επιτρέπουν στον καθένα να χτίσει τη δική του μοτοσυκλέτα όπως ακριβώς τη φαντάζεται, επιλέγοντας από πληθώρα εξαρτημάτων που υπηρετούν διάφορους σκοπούς, από την εμφάνιση ως την ευχρηστία σε συγκεκριμένα πεδία χρήσης.

JOIN US