MOTO AND BIKER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
FEMA

FEMA – Καμπάνια εν όψει ευρωεκλογών με θέσεις και αιτήματα 10/1

 • img

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Μοτοσυκλετιστικών Ενώσεων (FEMA) εν όψει των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2019, ανακοίνωσε την έναρξη της καμπάνιας “Οι μοτοσυκλετιστές είναι επίσης ψηφοφόροι”, μέσα από την οποία θα κάνει ευρύτερα γνωστά τα πάγια αιτήματα των Ευρωπαίων αναβατών, ζητώντας να εισακουστούν από τους πολιτευόμενους και υποψήφιους. 

Σε σχετική της ανακοίνωση, η FEMA αναφέρει: “Oι μοτοσυκλετιστές είναι μια αυξανόμενη ομάδα ευρωπαίων πολιτών, η οποία συχνά παραβλέπεται και δεν λαμβάνεται σοβαρά, στα ψηφίσματα της EE που αφορούν την οδική ασφάλεια αλλά και στην διαμόρφωση των κοινοτικών οδηγιών σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την πώληση και την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Ο αριθμός των μηχανοκίνητων δίτροχων που κυκλοφορούν στους δρόμους της ΕΕ, είναι συνολικά 38 εκατομμύρια, με το 70% αυτών, να είναι μοτοσυκλέτες. Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται άμεσα με την μοτοσυκλέτα φθάνουν τις 22.600, ενώ 133.700 ακόμα θέσεις εργασίας, σχετίζονται έμμεσα με αυτή. 

Η FEMA και οι 22 Εθνικές Μοτοσυκλετιστικές Ενώσεις που συνδέονται με αυτή, καλούν του ευρωβουλευτές που θα θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, να λάβουν σοβαρά υπόψη τα κάτωθι καίρια ζητήματα: 

Ασφάλεια 

-Οι ευπαθείς ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μοτοσυκλετιστές, θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη και να συμπεριλαμβάνονται στους κανονισμούς και στις οδηγίες της ΕΕ, που σχετίζονται με τις μεταφορές και τις προσωπικές μετακινήσεις.  

-Οι οδικές υποδομές, θα πρέπει να είναι ασφαλείς για όλους τους χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετιστών. 

-Η σήμανση και οι μπαριέρες στους οδικούς άξονες, θα πρέπει να είναι ασφαλείς για όλους τους χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετιστών.

Τεχνολογία  

-Θα πρέπει οι μοτοσυκλετιστές να λαμβάνονται υπόψη στην έρευνα και στις δοκιμές που θα καθορίσουν της κοινοτικό πλαίσιο οδηγιών για τα αυτόνομα οχήματα και τα συστήματα αυτόματης διαχείρισης της κυκλοφορίας. 

Περιβάλλον 
-Οι μοτοσυκλέτες θα πρέπει να προωθηθούν ως μέσο για την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών ρύπων. 

Κυκλοφοριακό 

-Ομοίως, οι μοτοσυκλέτες θα πρέπει να προωθηθούν ως μέρος της λύσης για την αποσυμφόρηση επιβαρυμένων από την κυκλοφορία περιοχών, όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Κλοπές 

-Προκειμένου να μειωθούν οι κλοπές, η ΕΕ οφείλει να διαμορφώσει οδηγίες και πρακτικές που να αποτρέπουν το ανησυχητικών διαστάσεων αυτό φαινόμενο. 

Ηχορύπανση 

-Οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές ηχητικών εκπομπών των μοτοσυκλετών, δεν αποτελούν λύση του προβλήματος. Αντιθέτως η ΕΕ πρέπει να εστιάσει στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ορισμένων αναβατών στην οποίο άλλωστε οφείλεται και βασίζεται το πρόβλημα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • BAJAJ 18/1

  Βajaj - To 2020 το Pulsar 250

  Η Ινδία ετοιμάζεται για την επόμενη δέσμη προδιαγραφών εκπομπών (BSVI) που θα τεθούν σε ισχύ το 2020 και οι οποίες θα επιφέρουν περιορισμούς ανάλογους με αυτούς που ισχύουν στα μέρη μας υπό τις Euro 4.

 • MONGOLS 17/1

  H πολιτεία της Καλιφόρνια εναντίων των "Mongols"

  Hells Angels, Bandidos, Mongols. Mοτοσυκλετιστικά κλαμπ τα οποία, μαζί με δεκάδες αντίστοιχα άλλα, δεν έχουν ακριβώς το καταστατικό μιας καθώς πρέπει λέσχης… Μέλη των κλαμπ αυτών, έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τον μισό (και βάλε) ποινικό κώδικα των ΗΠΑ, ενώ ιστορικές, με...

 • GOOGLE 17/1

  Google Maps - Θα εμφανίζει τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας

  Αναφορές από την Βρετανία, κάνουν λόγο για την πρόθεση ενσωμάτωσης μιας νέας υπηρεσίας στο πολυχρηστικό navigation Google Maps. Συγκεκριμένα, δοκιμάζεται σε πιλοτικό στάδιο, η απεικόνιση και προειδοποίηση των οδηγών για τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί κάμερες ελέγχου ταχύτητας...

 • BMW 17/1

  Υπερελαφρύ concept “τροχόσπιτο” με πιθανή μοτοσυκλετιστική χρήση

  Τροχόσπιτο για μοτοσυκλέτα; Έχουμε δει στο παρελθόν κάποιου τέτοιου είδους ιδιοκατασκευές, ακόμα και μοτοσυκλέτα – αυτοκινούμενο έχει επιχειρηθεί, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξε στην αγορά κάτι επίσημο, από μεγάλους κατασκευαστές.

 • SUZUKI 16/1

  Suzuki – 4 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια με κάθε νέα μοτοσυκλέτα

  Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki, Σφακιανάκης AE, προσφέρει ένα υπέροχο δωράκι στους υποψήφιους πελάτες της.

 • VALENTINO ROSSI 16/1

  Ο Valentino Rossi στο Dakar 2020!

  Ο Valentino Rossi έχει πολλάκις εκφράσει την αγάπη του (και) για τους αγώνες αυτοκινήτων κι έχει δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές την τύχη του. Εκτός του ετήσιου ραντεβού στο Monza Rally που πάντα δίνει το παρόν, έχει δοκιμάσει αγώνες WRC με Ford, Peugeot και Subaru, ενώ έχει κάνει...

 • KTM 16/1

  KTM – Πως θα σας φαινόταν ένα RC 790 ή ένα 790 Duke GT;

  Η KTM είναι μια εταιρεία, που στηρίζει, όπως και πολλές άλλες, την ανάπτυξη της γκάμας της στην modular φιλοσοφία. Εν ολίγοις, μια πλατφόρμα πλαισίου και κινητήρα, χρησιμοποιείται ως βάση πάνω στην οποία “χτίζονται” διάφορες εκδόσεις.

 • ZERO 15/1

  Zero SR/F 2019 – Νέες πληροφορίες

  Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την κυκλοφορία του πρώτου teaser από τη Zero, το επερχόμενο νέο της μοντέλο SR/F πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στις 25 Φεβρουαρίου 2019.

 • HONDA 15/1

  Honda - Πατέντες για εναλλακτικό μπροστινό με υποβοήθηση;

  Κάποια μηχανολογικά σχέδια της Honda δημοσιευτήκαν στο βρετανικό More Bikes, στα οποία και απεικονίζεται ένα μπροστινό σύστημα διεύθυνσης - ανάρτησης που θυμίζει αρκετά αυτό της νέας Goldwing 1800.

 • ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ 15/1

  Ταξινομήσεις 2018 - Top20 Scooter

  Tα scooter παραμένουν με διαφορά η δημοφιλέστερη κατηγορία δίτροχων στην Ελλάδα, με τους αναβάτες να τους δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης”. Aς δούμε όμως ποια ήταν τα 20 πρώτα μοντέλα scooter σε πωλήσεις, την χρονιά που μας πέρασε.

 • DUCATI 14/1

  Ducati – “Ναι στα e-bikes αλλά όχι ακόμα” δήλωσε ο CEO της εταιρείας

  Για κάποιον λόγο, τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς “ντόρος” σχετικά με την Ducati και την προοπτική ενσωμάτωσης της ηλεκτροκίνησης σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της εταιρείας.

 • VINCENT 14/1

  Vincent Black Lightning του 49 αναμένεται να πιάσει τιμή ρεκόρ!

  Ο οίκος Bonhams ειδικεύεται στις δημοπρασίες οχημάτων και η ετήσια, ειδικά αφιερωμένη στις μοτοσυκλέτες εκδήλωση που προγραμματίζεται κάθε χρονιά τον Ιανουάριο στο Las Vegas, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των συλλεκτών “μεγάλου βεληνεκούς”.

 • ΡΕΚΟΡ 11/1

  Αναβάτης πάει για ρεκόρ οδήγησης σε πάγο με μοτοσυκλέτα

  Η λίμνη Βαϊκάλη στην νότια Σιβηρία, μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη του πλανήτη σε επιφάνεια (για την ακρίβεια είναι έβδομη) αλλά είναι η βαθύτερη, με -1.680 μέτρα, και ως εκ τούτου αποτελεί και την μεγαλύτερη συγκέντρωση γλυκού νερού στον κόσμο.

 • TRIUMPH 11/1

  Spy Pics - Triumph Rocket III σε δοκιμές στον δρόμο

  Το Motorcycle.com έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών, στις οποίες εμφανίζεται η μοτοσυκλέτα σε διαδικασία δοκιμών στον δρόμο. Παρά το ότι παρατηρούνται κάποιες συσκευές μέτρησης και καταγραφής δεδομένων στη ουρά και στο ρεζερβουάρ του μοντέλου (έχει και laptop!), η...

 • FEMA 10/1

  FEMA – Καμπάνια εν όψει ευρωεκλογών με θέσεις και αιτήματα

  Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Μοτοσυκλετιστικών Ενώσεων (FEMA) εν όψει των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2019, ανακοίνωσε την έναρξη της καμπάνιας “Οι μοτοσυκλετιστές είναι επίσης ψηφοφόροι”, μέσα από την οποία θα κάνει ευρύτερα γνωστά τα πάγια...