Απεργία εργοαζομένων στην Honda Ινδίας, κλειστό ένα από τα τέσσερα εργοαστάσια


ΜΕ ΚΑΤΙ... ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ HONDA MOTORCYCLE & SCOOTER INDIA, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

  • 26/11/2019

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε 200 υπαλλήλους με αποτέλεσμα αυτοί να βρεθούν στον δρόμο. Το συνδικάτο των εργαζομένων αντίκειται σε αυτή την απόφαση της διοίκησης και ζητά περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας ή υψηλές αποζημιώσεις για τους υπαλλήλους με του οποίους λύει την συνεργασία της.

Από την πλευρά της η διοίκηση επικαλείται την μείωση των πωλήσεων κατά 16,3% στην περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου 2019 και την γενικότερη ύφεση που παρατηρείται στην αγορά της Ινδίας, ως τα αίτια για αυτή της την απόφαση.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή Harayana, όπου και απασχολούνται 1.900 μόνιμοι και 2.500 συμβασιούχοι υπάλληλοι.