Στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance των 460 PS - Δείτε την τιμή του (photos)


Το πιο ισχυρό Tesla Model 3 είναι, πλέον, διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα. Μάθετε τα πάντα για το «καυτό» ηλεκτρικό sedan.

  • ΦΩΤΟ: TESLA
  • 24/4/2024

Το πολυαναμενόμενο Tesla Model 3 Performance, η «καυτή» έκδοση του ανανεωμένου ηλεκτρικού sedan της φίρμας, ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

Όταν η Tesla σχεδίασε το Model 3, στόχος της ήταν να κατασκευάσει ένα μοντέλο που είχε βελτιστοποιηθεί για την αποτελεσματικότητα της κατασκευής. Αυτό σήμαινε μείωση της πολυπλοκότητας και της διαφοροποίησης μεταξύ των εκδόσεων. Ωστόσο, με αναβαθμίσεις λογισμικού, δημιουργήθηκε ένα προσβάσιμο, διασκεδαστικό και ευέλικτο σπορ αυτοκίνητο, για δυνατές συγκινήσεις τόσο σε ευθείες όσο και σε στροφές. Κι έτσι γεννήθηκε το Model 3 Performance.

Η τελευταίας γενιάς μονάδα κίνησης Performance αποδίδει περισσότερους από 460 PS από τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Έτσι, το τετρακίνητο ηλεκτρικό sedan επιταχύνει από 0-100 km/h μέσα σε 3,1 sec και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 262 km/h, προσφέροντας αυτονομία 528 km.

Η πρόσθετη ισχύς μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου 20’’ και νέων θερινών ελαστικών performance 20’’. Η νέα κλιμακωτή διάταξη με τροχούς σε διαφορετικές διαστάσεις μπρος και πίσω προσφέρει ακριβέστερη ανταπόκριση στις στροφές, βελτιωμένη προβλεψιμότητα και αυξημένη πρόσφυση, τόσο σε δρόμους όσο και σε πίστες.

Η τεχνολογία προσαρμόσιμης απόσβεσης, εντελώς νέα στο Model 3 Performance, ελέγχεται πλήρως μέσω του λογισμικού της Tesla και είναι ενσωματωμένη στο σύστημα ελέγχου Vehicle Dynamics Controller (VDC) της Tesla. Αυτό το επόμενης γενιάς σύστημα επιτρέπει τις απόλυτες επιδόσεις χειρισμού, χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα.

Το Model 3 Performance έχει αναβαθμισμένα υλικά κατασκευής του πλαισίου, ώστε να ταιριάζει με την αυξημένη απόδοση των συστημάτων κίνησης και της ανάρτησης. Η αυξημένη δομική ακαμψία, τα ανανεωμένα ελατήρια, οι ράβδοι σταθεροποίησης και οι δακτύλιοι παρέχουν ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη απόδοση και ανταπόκριση στους χειρισμούς του οδηγού.

Τα κατάλληλα για πίστα φρένα έρχονται πλέον ως στάνταρ εξοπλισμός μαζί με τα τακάκια υψηλής απόδοσης και παρέχουν πιο άμεση επιβράδυνση, ενώ έχουν και υψηλότερα θερμικά όρια και αντοχή. Το Model 3 Performance διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένου.

Η τελευταία γενιά Track Mode ενσωματώνει πλέον προσαρμόσιμα χειριστήρια ανάρτησης σε ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο για την απόδοση που ανταποκρίνεται αμέσως στους χειρισμούς του οδηγού για μέγιστο έλεγχο. Όταν είναι ενεργοποιημένο, επιτρέπει την προσαρμογή της ισορροπίας χειρισμού, των στοιχείων ελέγχου ευστάθειας και της αναγεννητικής πέδησης μέσω του ολοκαίνουριου περιβάλλοντος χρήσης.

Το Model 3 Performance διαθέτει επίσης ξεχωριστή σχεδίαση σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού. Η νέα πρόσοψη και πίσω όψη προσφέρουν πιο επιθετικό στυλ, αεροδυναμική και ενσωματωμένους αεραγωγούς ψύξης, οι οποίοι σε συνεργασία με τον πίσω διαχύτη και το σπόιλερ από ανθρακονήματα βελτιστοποιούν την ισορροπία ανύψωσης και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, τα νέα σπορ καθίσματα διαθέτουν ενισχυμένο πλευρικό μαξιλάρι και πλευρική στήριξη, που παρέχουν βελτιωμένη πλευρική υποστήριξη σε στροφές και σε δυναμική οδήγηση. Μπορούν επίσης να θερμαίνονται και να αερίζονται. Η επένδυση από ανθρακονήματα με το μοτίβο ύφανσης από την Tesla, βοηθά το Model 3 Performance να ξεχωρίζει στη σειρά Model 3.

Η τιμή του Model 3 Performance στη χώρα μας ξεκινά από 55.990 €. Οι παραδόσεις αρχίζουν τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tesla: Φθηνότερο στην Ελλάδα το Model 3 - Δείτε τη νέα τιμή του

Tesla Model Y: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα, πισωκίνητη Long Range έκδοση (τιμές)

Η Tesla εγκατέλειψε τα σχέδια για φθηνό EV - Οι λόγοι πίσω απ' την απόφαση

JOIN US