Ο θρύλος επιστρέφει! Όλα έτοιμα για την αποκάλυψη του νέου Ford Capri (video)


Με ένα σύντομο video στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ερίκ Καντονά, η Ford ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του νέου της SUV.

  • ΦΩΤ.: FORD
  • 9/7/2024

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την παγκόσμια παρουσίαση δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Ford που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, μαζί με το Ford Explorer.

Ford Capri I
Ford Capri I

Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 10 Ιουλίου και το «μπλε οβάλ» δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες ένα σύντομο video στο οποίο εμφανίζεται ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ερίκ Καντονά να προσπαθεί να βάλει το καλώδιο ενός φορτιστή στην τάπα του ρεζερβουάρ ενός Ford Capri.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκε η ονομασία του νέου μοντέλου η οποία προέρχεται από την βαριά ιστορία της Ford. Το πρώτο Capri ήταν ένα δίθυρο sports coupe, με μακρύ καπό, που σημείωσε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη από το 1968 έως το 1986.

Στην ουσία ήταν το ευρωπαϊκό ανάλογο της Mustang, ένα pony car που είχε πολλά κοινά με οικογενειακά μοντέλα της Ford, οπότε ήταν σχετικά προσιτό και φυσικά διέθετε ένα πολύ ελκυστικό στυλ. Με σπορτίφ στοιχεία που δεν συμβάδιζαν πάντα με τις επιδόσεις, αλλά και με επιτυχίες σε αγώνες.

Χαρακτηριστικό του αρχικού Capri, που βέβαια αποτελεί και ένδειξη της επιτυχίας της σχεδίασής του, είναι το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν 20 χρόνια στην παραγωγή πουλώντας σχεδόν 1,8 εκατ. μονάδες μέσα από τις τρεις γενιές του.

Η τακτική της επαναφοράς παλιών ονομασιών για νέα μοντέλα δεν είναι άγνωστη στη Ford. Κάτι ανάλογο έπραξε με το Puma και αυτή η κίνηση βγήκε σε καλό αφού αναδείχθηκε στο best-seller της.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Explorer, το νέο SUV της Ford θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Vag, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Όπως αναφέρει το autonews.com, η σχέση των δύο ηλεκτρικών SUV της Ford θα είναι η αντίστοιχη που υπάρχει μεταξύ του ID.4 και του ID.5.

Το νέο μοντέλο θα βγει στην αγορά με στόχο να «κλέψει» πωλήσεις από τα ανταγωνιστικά Smart #3, Nissan Ariya, Renault Megane E-Tech αλλά και τα «ξαδεφλάκια» του Skoda Enyaq και Cupra Tavascan, με το τελευταίο να το οδηγούμε στο πρόσφατο ταξίδι του Car and Driver στη Βαρκελώνη.

Το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία έχει ως στόχο να παράγει συνολικά 250.000 αυτοκίνητα (και από τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα) μέσα από τρεις βάρδιες εργασίας. Τιμολογιακά αναμένεται να τοποθετηθεί κοντά στο Exlporer, οι τιμές του οποίου στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 48.700 ευρώ.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο με όλες τις εκδόσεις πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 7 σημεία υπεροχής του νέου Ford Kuga (video)

Έτσι θα μοιάζει ο διάδοχος του Ford EcoSport (photos)

ZARI: H αντίδραση της Μαρίνας Σάττι όταν είδε πρώτη φορά το Ford Sierra RS Cosworth (video)