CFMOTO 500SR VOOM: Αποκαλύπτεται με νέες φωτογραφίες


Το νέο supersport της κινεζικής κατασκευάστριας με 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα και εμφάνιση που φέρνει ξανά το διπλό στρογγυλό εμπρός φανάρι στο προσκήνιο!

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 30/5/2024

Τελικά η μόδα κάνει κύκλους; Με αυτά που βλέπουμε με την αναγέννηση της δυναμικότητας των retro sportsbikes το πιστεύουμε, και τώρα η είδηση αφορά τη νέα μοτοσυκλέτα της CFMOTO με τ' όνομα 500SR VOOM. Ήδη είχαμε δει τη μοτοσυκλέτα σε σύντομα βίντεο πριν κάποιες μέρες, όμως τώρα η CFMOTO Αυστραλίας, μεταξύ άλλων, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της.

Με σαφείς τις αναφορές στα supersport του παρελθόντος, τόσο από τις διπλές κυκλικές εισαγωγές στο εμπρός μέρος που θυμίζουν τα φανάρια των supersport του 80 και του 90, όσο και την γενικότερη μορφή της, η VOOM είναι μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα. Οι λεπτομέρειες της σε όλα της τα σημεία, μαρτυρούν ότι η 500SR Voom είναι κάλλιστα έτοιμη και για την παραγωγή, όμως οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι θα γίνει διαθέσιμη αποκλειστικά στην Κίνα. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας...

Γνωρίζουμε και επίσημα πλέον ότι ο κινητήρας της Voom είναι 4κύλινδριος εν σειρά στα 500 κυβικά, αλλά η απόδοσή του παραμένει μυστικό. Οι περισσότερες πηγές συγκλίνουν σε απόδοση της τάξης των 80 ίππων και ροπή στο επίπεδο των 4,6 kgm. Η εξάτμιση καταλήγει σε δύο τελικά, εκατέρωθεν της ουράς, μία λύση την οποία έχουμε να δούμε χρόνια στην κατηγορία. Το πλαίσιο του μοντέλου είναι φτιαγμένο από σωλήνες ατσαλιού, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω. Στο μοντέλο φαίνεται επίσης η χρήση μίας οθόνης ενδείξεων TFT, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τεχνολογία και τις λύσεις που αυτή μπορεί να προσφέρει.

Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για έλευση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, όπως γράψαμε και παραπάνω. Πείτε μας όμως, στα σχόλια: Θα είχε επιτυχία κάτι τέτοιο στις αγορές μας; Εμάς πάντως, μας τρέξανε λίγο τα σάλια...