Επίσημο: Ο Elon Musk ξεκαθάρισε τα πράγματα για το νέο Tesla Model Y


Απαντώντας σε φήμες αλλά και ισχυρισμούς στα social media, ο CEO της Tesla έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για την έλευση του ανανεωμένου Model Y.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 11/6/2024

Από την ώρα που τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε το νέο Tesla Model 3, γνωστό με το όνομα Highland, για πολλούς είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για την αναβάθμιση του Model Y.

Μάλιστα, πολλά δημοσιεύματα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς έκαναν λόγο για παγκόσμια πρεμιέρα της facelift έκδοσης του δημοφιλούς SUV, μέσω του προγράμματος Project Juniper, εντός του πρώτου 6μήνου του 2024. Τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν σενάρια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βάσει των οποίων το ντεμπούτο θα μπορούσε να γίνει ακόμα και τον Ιούλιο, ωστόσο ο Elon Musk έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

«Κανένα ‘ανανεωμένο’ Model Y δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο CEO της Tesla, απαντώντας σε σχετικό tweet. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σημειώσω ότι η Tesla βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητά της, οπότε ακόμα και ένα μοντέλο που είναι 6 μήνες νεότερο θα είναι λίγο καλύτερο».

Η έλευση του αναβαθμισμένου Model Y έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και πολλούς μήνες. Στις αρχές του 2024 κυκλοφόρησαν σε κινεζική πλατφόρμα στα social media φωτογραφίες που αποδίδονταν σε αυτό και υπήρχε ο ισχυρισμός ότι είχαν ληφθεί από το Gigafactory της Tesla στην Σαγκάη. Ωστόσο πριν από λίγο καιρό άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δεν προβλέπονταν φέτος να υπάρξει η αναβάθμιση.

Η ουσία είναι ότι πλέον θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για τουλάχιστον 6 μήνες προκειμένου να δούμε το νέο Model Y. H ανανέωσή του θα περιλαμβάνει τόσο νέα εξωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία - όπως συνέβη και στο Model 3 Highland που υιοθέτησε «γραμμές» από το Model S - όσο και εσωτερικό με περισσότερες υπηρεσίες και ανέσεις.

Αναφορικά με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, ίσως η Tesla το προικίσει με μεγαλύτερη αυτονομία, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερη ισχύς. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ήρθε στη χώρα μας η νέα πισωκίνητη έκδοση Long Range με αυτονομία έως 600 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Tesla Model 3 μεταμορφώνεται σε hatchback χάρη σε ανεξάρτητο σχεδιαστή (photos)

Στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance των 460 PS - Δείτε την τιμή του (photos)

Tesla: Φθηνότερο στην Ελλάδα το Model 3 - Δείτε τη νέα τιμή του