CFMOTO 450 SR-S 2024


Ένα χρόνο μετά από την παρουσίαση της 450SR, η CFMOTO ανεβάζει την supersport μοτοσυκλέτα της στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού και ποιότητας.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 13/2/2024

Την παρουσία της CFMMOTO 450 SR-S σας την είχαμε προλάβει από πέρσι ως αναβαθμισμένη έκδοση της ήδη υπάρχουσας 450SR με αρκετές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στον εξοπλισμό. Αυτή την στιγμή, το 450 SR-S είναι το μόνο supersport μοντέλο με τον δικύλινδρο κινητήρα 450 κυβικών στη γκάμα της μάρκας για τη χώρα μας αντικαθιστώντας ουσιαστικά το 450SR, οπότε πάμε να θυμηθούμε τι φέρνει η νέα μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη εμφανής διαφορά του 450 SR-S από το αρχικό μοντέλο, είναι η χρήση μονόμπρατσου ψαλιδιού πίσω, με την πανέμορφη ζάντα των 6 μπράτσων σε κοινή θέα, ενώ αλλάζει και η θέση και η μορφή της εξάτμισης, που βρίσκεται πλέον χαμηλά και κεντρικότερα τοποθετημένη. Επίσης, τα εμπρός φτερά έχουν αλλάξει μορφή, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα φρένων με νέο δίσκο 240 χιλιοστών πίσω, αλλά και δαγκάνα δύο εμβόλων. Το εμπρός φρένο δεν έχει αλλαγές, ενώ το σύστημα ABS δύο καναλιών παραμένει.

Σημαντική αλλαγή έχουμε και στο εμπρός πιρούνι των 37 χιλιοστών, καθώς πλέον είναι ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση επιτρέποντας σε όσους «την ψάχνουν» περισσότερο, μια δυνατότητα προσαρμογής της συμπεριφοράς του.

Ο κινητήρας είναι ο ήδη γνωστός μας δικύλινδρος εν σειρά 450 κυβικών, με μέγιστη απόδοση που φτάνει τους 47 ίππους και τα 4 kgm ροπής, με στροφαλοφόρο χρονισμένο στις 270 μοίρες και διπλό αντικραδασμικό άξονα για εξομάλυνση της λειτουργίας του. Πλέον, τα ηλεκτρονικά φέρουν και Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ ο συμπλέκτης είναι τύπου ολίσθησης-υποβοήθησης.

Τις ενδείξεις απεικονίζει μία οθόνη TFT 5 ιντσών, με το T-Box στον πριαιρετικό εξοπλισμό για σύνδεση Bluetooth με κινητό τηλέφωνο, ενώ προβλέπεται και θύρα παροχής ρεύματος USB.  

Για την χώρα μας η τιμή του μοντέλου έχει ανακοινωθεί στα 6.290 ευρώ.