TEST – SYM Wolf CR 300i - O λύκος ο καλός


Μετά από τα Wolf 125 και 250, η SYM κάνει το επόμενο της βήμα στον χώρο των μοτοσυκλετών. Μελετημένα, με μικρή αύξηση στον κυβισμό και εμφάνιση που παραπέμπει στη νεορετρό κατηγορία

  • 16/10/2019
Το αποτέλεσμα, είναι αδιαμφισβήτητα πετυχημένο! Χωρίς υπερβολές, το μοντέλο καταφέρνει να περάσει την συγκεκριμένη αίσθηση, με λίγες αλλά σωστά δοσμένες “πινελιές”, όπως το μασκάκι που “στεφανώνει” τον μονό προβολέα, το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη,  το κόκκινα βαμμένο πλαίσιο και το σχήμα του ρεζερβουάρ, με τις μεγάλες πτυχώσεις για τα γόνατα.  
 
Το Wolf είναι “μαζεμένο” διαστασιακά, ωστόσο προσφέρει αρκετά καλούς χώρους για τον αναβάτη, χωρίς να τον στριμώχνει ή να τοποθετεί σε άβολες θέσεις τα άκρα του. Η πληροφόρηση του οδηγού, γίνεται μέσω δύο αναλογικών “ρολογιών”, ενός ταχύμετρου και ενός στροφόμετρου, τα οποία φέρουν το καθένα, από μια ψηφιακή οθόνη στο εσωτερικό τους. 
Στα του κινητήρα, η SYM έχει τοποθετήσει ένα μονοκύλινδρο, τετράρχονο και υγρόψυκτο μηχανικό σύνολο στο Wolf, με χωρητικότητα 278 κ.εκ. Τροφοδοτείται μέσω ψεκασμού, έχει τέσσερις βαλβίδες και συμμορφώνεται φυσικά με τις Euro 4 προδιαγραφές, αποδίδοντας 27,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 2,6 kg-m ροπής στις 6.000 σ.α.λ. 
 
Ξεκινώντας, αυτό που κάνει εντύπωση από τα πρώτα μέτρα είναι ένας ευχάριστα ετερόκλητος συνδυασμός. Από την μία, το Wolf έχει το νοιώθεις πανάλαφρο, παρά τα 176 κιλά του και από την άλλη η αίσθηση που σου δίνει ιδιαίτερα από μπροστά, είναι αυτή του σταθερού και σίγουρου πατήματος στον δρόμο. Ο κινητήρας, παρουσιάζεται όντως πολιτισμένος ενώ ο συμπλέκτης είναι μαλακός και προοδευτικός στην λειτουργία του. Μέσα στην κίνηση η μοτοσυκλέτα ελίσσεται με χαρακτηριστική ευκολία, χωράει παντού και οι εντολές για αλλαγή κατεύθυνσης εκτελούνται άμεσα, ενώ υπάρχει ανά πάσα στιγμή γκάζι για να σε απεμπλέξει από μια δύσκολη κατάσταση ή να σου επιτρέψει να “ξεκολλήσεις” από τα αυτοκίνητα στις εκκινήσεις των φαναριών. Σε ποιο ανοικτούς δρόμους, το Wolf  φτάνει με ευκολία τα 120 χλμ./ώρα, ενώ αν με λίγη επιμονή και καλές συνθήκες, μπορεί να δείξει ακόμη και 140 στο ταχύμετρο του. Σε αυτές τις ταχύτητες είναι σταθερό και απροβλημάτιστο, με το στιβαρό πλαίσιο να κρατάει τη συνοχή του συνόλου στις παρατεταμένες καμπές. 
 
Το Wolf CR 300i είναι μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα αναβατών. Στους νεοεισερχόμενους στον χώρο των δύο τροχών, σε όσους θέλουν ένα στυλάτο μέσο καθημερινής μετακίνησης, σε αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν scooter, στους κάτοχους μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που επιθυμούν κάτι μικρότερο για κάθε μέρα. Για όλους αυτούς λοιπόν, Το Wolf CR 300i έχει τις απαντήσεις στα θέλω και στις ανάγκες τους. Τα 3.895 ευρώ που κοστίζει κρίνονται λογικά για αυτά που προσφέρει και με δεδομένο τα 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που απαιτεί σε βενζίνη, είναι μια οικονομική από κάθε άποψη, επιλογή.