QJMOTOR SRT 800X 2023


H ναυαρχίδα του κολοσσού που ακούει στο όνομα QJMOTOR, η SRT 800X, ήρθε στη χώρα μας με στόχο να θέσει νέα στάνταρ και να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για την κατηγορία των μεσαίου κυβισμού Adventure Bikes.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 24/5/2023

[Δελτίο Τύπου]

H ναυαρχίδα του κολοσσού που ακούει στο όνομα QJMOTOR, η SRT 800X, ήρθε στη χώρα μας με στόχο να θέσει νέα στάνταρ και να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για την κατηγορία των μεσαίου κυβισμού Adventure Bikes. Να επαναπροσδιορίσει ουσιαστικά μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως "η δεξαμενή των best sellers".

H QJMOTOR επιστρατεύει την τεράστια εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον κατασκευαστικό τομέα και παρουσιάζει μία πρόταση που πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα. To δικύλινδρο adventure της QJMOTOR απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα υποψήφιων ιδιοκτητών, εστιάζοντας σε εξειδικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις.

Επιδόσεις και Οικονομία

Η "καρδιά" του SRT 800Χ, είναι ένας τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, με υπερτετράγωνες διαστάσεις (88 x 62mm), γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα εύστροφο, αλλά με χαμηλή σχετικά συμπίεση (11,5:1) προς όφελος της ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Η απόδοσή του φτάνει στους 76,5 ίππους στις 8.500 στροφές και η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 67Nm που αποδίδεται στις 6.500 στροφές αντίστοιχα. Πέρα από τις ελαστικές βάσεις στα σημεία που εδράζεται στο πλαίσιο, ο κινητήρας της QJMOTOR διαθέτει και αντικραδασμικό άξονα για την εξάλειψη των ενοχλητικών κραδασμών, ενώ το μειωμένο βάρος των εμβόλων και των μπιελών, ελαχιστοποιεί αντίστοιχα και την αδράνεια των κινούμενων μερών του.

Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της δυναμικής ισορροπίας της μοτοσυκλέτας, ακόμη και σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης, και ταυτόχρονα την άνεση του αναβάτη από τον οποίο απαιτείται το ελάχιστο ποσοστό δύναμης και προσπάθειας.

Υψηλά στάνταρ κατασκευής

Η συνολική κατασκευή της SRT 800X πέρα από τη δυναμική που αποπνέει, τονίζει τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ που χαρακτηρίζουν το μεγάλο adventure bike της εταιρείας. Από τη "βαθιά" βαφή μέχρι τις εξωτερικές ραφές στις δύο ξεχωριστές σέλες, κάθε λεπτομέρεια πάνω στο δικύλινδρο της QJMOTOR μαρτυρά την προσοχή που έχει δοθεί στο κατασκευαστικό στάδιο.

Αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και στην εργονομική αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού, σε ένα μοναδικό συνδυασμό δυναμικού στιλ και άνεσης. Οι γραμμές που σχηματίζουν τα πλαστικά, από το ρύγχος μέχρι την ουρά, μαζί με τους δίδυμους LED προβολείς και τα ενσωματωμένα (επίσης LED) φλας, κάνουν την SRT να μοιάζει με αρπακτικό έτοιμο να επιτεθεί στη λεία του. Το επίπεδο της προστασίας από τη ζελατίνα και τις χούφτες που περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως και η συνολικότερη αεροδυναμική μελέτη της μοτοσυκλέτας, ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τα επίπεδα της άνεσης, σε συνδυασμό με το εργονομικό τρίγωνο της θέσης οδήγησης το οποίο δημιουργεί φυσιολογικές γωνίες για τα άκρα και τοποθετεί τον αναβάτη περισσότερο "μέσα" στη μοτοσυκλέτα.

Ποιοτικά, επώνυμα, περιφερειακά

Όπως στη συνολική κατασκευή της SRT 800Χ δεν έχει γίνει πουθενά καμία έκπτωση, αντίστοιχα και η επιλογή των περιφερειακών του έγινε με γνώμονα το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης και αξιοπιστίας. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με κορυφαίες, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις από επώνυμο προμηθευτή, ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι στα 160mm.

Το πακέτο των φρένων αποτελούνται από τρία δισκόφρενα, εμπρός-πίσω με (ακτινικές μπροστά) δαγκάνες της Brembo και το σύστημα ABS της Bosch 9.1MP. Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται η έγχρωμη TFT οθόνη 7'' με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth πρωτοκόλλου για διαχείριση κλήσεων και αυτορυθμιζόμενο επίπεδο φωτισμού ανάλογα με το περιβάλλον, οι διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό και η ύπαρξη θύρας USB για τη φόρτιση έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών.

Με το βλέμμα στραμμένο στην περιπέτεια

Οι διαστάσεις της SRT 800X, είναι μελετημένες για να ανταποκριθούν σε ένα μεγάλο εύρος αναβατών, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 2.240 εκατοστά και το ύψος 1.405 εκ. Το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 855mm, η απόσταση από το έδαφος είναι στα 220mm, ενώ το συνολικό βάρος της φτάνει 260kg (γεμάτη).

Οι τροχοί της είναι ακτινωτοί για tubeless ελαστικά, με τη διάμετρο του εμπρόσθιου τροχού να είναι 19 ίντσες, προκειμένου να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τερέν. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης προέρχονται από την Maxxis και οι διαστάσεις τους είναι 110/80-R19 και 150/70-R17.

Η τιμή της SRT 800X έχει καθοριστεί στα 8.295€ και θα διατίθεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/srt-800x/

JOIN US