ΚΤΜ 450 SMR 2023


Σε μια αγωνιστική κατηγορία που ακόμα και ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας νίκης ή μιας ήττας, η ακρίβεια που κάνει τα πάντα η KTM 450 SMR του 2023 αποτελεί ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κάθε Supermoto αναβάτης.

  • ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
  • 1/6/2022

Για το 2023 το πλαίσιο είναι εντελώς επανασχεδιασμένο προσφέροντας στην KTM 450 SMR περισσότερη πρόσφυση και σταθερότητα στις ευθείες. Οι τελευταίας γενιάς αναρτήσεις WP XACT αποτελούν το πιο προοδευτικό και ικανό πακέτο που έχει τοποθετηθεί σε μια KTM Supermoto μέχρι σήμερα.

Ο κινητήρας έχασε σχεδόν μισό κιλό βάρους ενώ διατηρεί την κορυφαία απόδοση των 63 hp, ενώ το πεντατάχυτο κιβώτιο της PANKL Racing Systems προσφέρει ομαλές αλλαγές ακόμα και υπό εξαιρετική πίεση χάρη στο επαναστατικό σύστημα Quickshifter.

Με την ρετρό βαφή και τις μωβ πινελιές ενισχύει τον READY TO RACE χαρακτήρα του σχεδίου και η KTM 450 SMR του 2023 είναι το ίδιο όμορφη όσο και ικανή.

Για το 2023 ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 450cc απόδοσης 63 ίππων έχει αλλάξει γωνία τοποθέτησης κατά 2 μοίρες προς τα πίσω με ταυτόχρονη μείωση ύψους του μπροστινού γραναζιού μετάδοσης, και σε συνδυασμό με τη μείωση βάρους στα 26,8 κιλά, πετυχαίνει βελτίωση της αλλαγής κατεύθυνσης. Η κεφαλή με τον ένα εκκεντροφόρο και τις 4 βαλβίδες είναι σχεδιασμένη εκ νέου, πιο μαζεμένη και ελαφριά, ενώ ο εκκεντροφόρος διαθέτει νέο προφίλ και είναι τοποθετημένος χαμηλότερα. Νέας σχεδίασης εισαγωγές και εξαγωγής βελτιώνουν την εισαγωγή καύσιμου μείγματος και την εξαγωγή καυσαερίων, ενώ το νέο καπάκι διαθέτει λιγότερες βίδες. Νέο είναι και το σύστημα ψεκασμού λαδιού στην κεφαλή. Βελτιωμένος είναι και ο στρόφαλος ενώ ο συμπλέκτης της SUTER διαθέτει σύστημα slipper για μείωση φρένου του κινητήρα κατά το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας. Ξανασχεδιασμένο είναι το κιβώτιο 5 σχέσεων της Pankl με νέα σχέση πρωτεύουσας, 29:72.

Ένα τιμόνι μεταβλητής διατομής της Neken, με διακόπτη επιλογής χαρτογράφησης στο αριστερό γκριπ, ανάμεσα σε δύο χάρτες απόδοσης, αλλά και επιλογή για Traction Control, Launch Control και νέες ρυθμίσεις για το Quickshifter, συμπληρώνουν την εικόνα.

Νέα πλαστικά περιφερειακά όπως σε όλη την αγωνιστική γκάμα KTM και γραφικά από την δεκαετία του '90, δημιουργούν μία μοτοσυκλέτα έτοιμη για αγώνες.