Harley Davidson Street Glide και Road Glide 2023


Η Harley-Davidson επιβεβαίωσε τις δύο νέες μοτοσυκλέτες, αλλά δεν αποκαλύπτει τα πάντα για αυτές μέχρι τις 7 Ιουνίου.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 3/5/2023

Πριν λίγες μόλις ημέρες, σας είχαμε μεταφέρει την είδηση της «διαρροής» της νέας μοτοσυκλέτας Street Glide, της Harley-Davidson, με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα 121 κυβικών ιντσών. Πριν λίγες ώρες, η αμερικανική ιστορική εταιρεία επιβεβαίωσε την έλευση της μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας μας παράλληλα και την νέα Road Glide 2023. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν μιλάμε για πλήρη παρουσίαση των μοντέλων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτά, αφού η H-D φυλά την στιγμή αυτή για τις 7 Ιουνίου. Άρα, έχουμε να κάνουμε μάλλον με μοντέλα 2023 και όχι 2024, όπως είχαμε αρχικά αναφέρει, αλλά ακόμα και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί πλήρως τον Ιούνιο. 

Οι νέες Harley-Davidson Street Glide και Road Glide 2023 φέρουν τον νέο κινητήρα Milwaukee-Eight VVT 121, ο οποίος έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και κυβισμό 1.983 κυβικών εκατοστών. Η Harley κάνει αναφορά για μια «εντελώς νέα ανάρτηση», ενώ ανάμεσα σε όσα γίνονται γνωστά μέχρι τώρα, οι μοτοσυκλέτες θα φέρουν νέο σύστημα infotainment.

H αρκετά μοντέρνα, για Harley-Davidson, σχεδίαση… δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αναφορές, αφού είναι εμφανέστατη στις φωτογραφίες. Την Street Glide 2023 την είδαμε ξανά, όμως τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά την Road Glide 2023, με το… διαστημικό εμπρός μέρος βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Προς το παρόν, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο, για όλες τις πληροφορίες που θέλουμε. Ένα είναι σίγουρο: Αυτές είναι σύγχρονες, σημερινές Harley-Davidson μοτοσυκλέτες που από την άκρως σημαντική πρώτη εντύπωση, αποτάσσουν τον αναχρονιστικό μανδύα και αλλάζουν τα δεδομένα.