Ducati DesertX Rally 2024


Το είχαμε δει να «έρχεται» εδώ και σήμερα έκανε πρεμιέρα με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για το πλέον χωμάτινο DesertX που πλέον έχει και έκδοση Rally.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 4/10/2023

Με μια πρώτη ματιά, η αντίστοιχα πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι το ψηλό φτερό εμπρός αλλά και ο νέος χρωματισμός που παίρνει έμπνευση από τα αγωνιστικά χρώματα της μοτοσυκλέτας που ξεχώρισε στο Erzbergrodeo 2023, στα χέρια του Antoine Meo. Βέβαια, οι αλλαγές συνεχίζονται ακόμα και αν δεν είναι άμεσα ορατές.

Έτσι, άλλες και αποκλειστικά για τη Rally έκδοση είναι οι αναρτήσεις, με τα αμορτισέρ της KYB μπροστά στα 48 χλστ. να έχουν διαδρομή 250 χλστ., ειδικές αντι-τριβικές (Kashima) επιστρώσεις καθώς και ρυθμίσεις συμπίεσης και επαναφοράς. Αντίστοιχα πίσω και πάλι η KYB φέρνει διαδρομή στα 240 χλστ. με ρυθμίσεις για συμπίεση σε αργές και γρήγορες ταχύτητες, επαναφορά και προφόρτιση. Κάπως έτσι, η μοτοσυκλέτα απέχει και 280 χλστ. από το έδαφος.

Για τη σταθερότητα και του τιμονιού στις χωμάτινες περιπλανήσεις, έρχεται και η Ohlins με τη μορφή σταμπιλιζατέρ στο τιμόνι. Διαφοροποιημένη είναι και η θέση που ενώνεται το αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ συναντάμε ακόμα κατεργασμένο αλουμίνιο σε τιμονόπλακες, ποδόφρενο και μοχλό ταχυτήτων καθώς και στα κέντρα των τροχών, οι οποίοι πλέον έχουν και ανθρακονημάτινες ακτίνες μαζί με τις ατσάλινες.

Κατά τα άλλα, το σύνολο παραμένει γνώριμο και αισθητικά αλλά και μηχανικά, με τον γνωστό Testastretta 11° κινητήρα στα 937 κ.εκ., με τους 110 ίππους στις 9.250 στροφές και τα 9,5 κιλά ροπής στις 6.500 στροφές.

Η χαλιναγώγηση του γίνεται μέσα από μια πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνουν 6 οδηγικά Modes (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally), 4 επιλογές ισχύος με 3 επίπεδα απόδοσης έκαστη, ρυθμιζόμενο cornering ABS, έλεγχο πρόσφυσης, σούζας, φρένου κινητήρα και cruise control. Ακόμα, το παρών δίνει το Quickshifter και στα ανέβα και στα κατέβα των ταχυτήτων, ενώ τέλος, όλη η πληροφορία καταλήγει στον αναβάτη μέσω μιας TFT 5’ η οποία υποστηρίζει και πλοήγηση turn-by-turn.

To Ducati DesertX Rally αναμένεται στις εκθέσεις τον Ιανουάριο του 2024.