BMW R 1250 GS Ultimate Edition 2023


Μια νέα, περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτα, με την οποία η BMW ίσως αποχαιρετά τα 1250 κυβικά.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 25/4/2023

Το ότι περιμένουμε την παρουσίαση της BMW R 1300 GS, πιθανώς κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το έτος, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Όπως αποκαλύπτουν ιταλικές πηγές –κάτι το οποίο μάλιστα η BMW δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει, στο κέντρο υλικού τύπου που διατηρεί-, παρουσιάστηκε η R 1250 GS Ultimate Edition, η κορυφαία των κορυφαίων από την BMW.

H νέα μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε μόλις 2.100 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ βασίζεται στην έκδοση Triple Black της R 1250 GS, με ακόμα περισσότερες προσθήκες. Το look παίζει πολύ σοβαρό ρόλο, καθώς η Ultimate Edition φέρει φιμέ ζελατίνα, αλλά και τμήματα από billet αλουμίνιο και ειδικά για την περίσταση φινιρίσματα στα σημεία, ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λέξη Ultimate τονίζει την ταυτότητα του, με εμφανίσεις σε σημεία όπως οι χούφτες του τιμονιού και το ειδικό μεταλλικό τμήμα ανάμεσα στα καβαλέτα του.

Σε θέμα εξοπλισμού, το μοντέλο έχει «τα πάντα όλα», αφού φέρει ηλεκτρονικές αναρτήσεις, τα πακέτα εξοπλισμού Dynamic, Comfort και Touring με όλα όσα περιλαμβάνουν για τους απαιτητικούς ταξιδιώτες, έξτρα φωτιστικά σώματα, προστατευτικά κάγκελα κινητήρα και σιγαστήρα εξάτμισης τιτανίου, από την Akrapovic. Οι ζάντες είναι ανοδιωμένες σε μαύρο χρώμα, ενώ οι ακτίνες τους είναι από γυαλισμένο ατσάλι. 

Προς το παρόν, αναμένουμε αν το μοντέλο θα ντεμπουτάρει και για την δική μας αγορά. Στην Ιταλία, η τιμή του ανακοινώθηκε στα 26.900 ευρώ.