ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ

Τράκτορας της Mercedes-Benz με ειδικά εξελιγμένο σύστημα για τον εντοπισμό δίτροχων 29/11

 • img

Μπορεί τα ηλεκτροκίνητα πατίνια να αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους περισσότερους χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσικλετιστών, ωστόσο οι αναβάτες τους ανήκουν και αυτοί στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως και εμείς Τελικά έχουμε περισσότερα κοινά, παρά διαφορές…

 

ια παράδειγμα σε στενή επαφή με νταλίκα, είμαστε και οι δύο χαμένοι από χέρι. Η Mercedes-Benz, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη δημοτικότητα των e-πατινιών λοιπόν, βελτίωσε την λειτουργία του συστήματος ασφαλείας side guard assist, στο τελευταίο μοντέλο του τράκτορα Actross.

Οι αισθητήρες και οι αλγόριθμοι του συστήματος αναβαθμίστηκαν, έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνεύσουν την μικρή σε μέγεθος σιλουέτα ενός εποχούμενο σε e-πατίνι αναβάτη, ενώ αυτό βρίσκεται στο πλάι του φορτηγού. Πέραν του εντοπισμού, βελτιώθηκε και το “tracking”, δηλαδή η παρακολούθηση του “στόχου” όταν αυτός ανιχνευθεί, με γνώμονα τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και τους γρήγορους ελιγμούς που μπορούν να επιτευχθούν με ένα e-πατίνι.
Ο οδηγός του τράκτορα ειδοποιείται οπτικά με μια ένδειξη που αναβοσβήνει σε χρώμα κίτρινο, στην εσωτερική οθόνη στα δεξιά της καμπίνας, μόλις εντοπιστεί e-πατίνι στα δεξιά. Προφανώς, επειδή τα οχήματα αυτά κινούνται επάνω στα πεζοδρόμια ή επί του οδοστρώματος αλλά “σύριζα” με το κράσπεδο, το όλο σύστημα αφορά στον εντοπισμό στην δεξιά πλευρά του τράκτορα.

Αν το σύστημα εντοπίσει μείωση της απόστασης μεταξύ e-πατινιού και τράκτορα, τότε η οπτική ειδοποίηση γίνεται κόκκινη και μετά από δύο δευτερόλεπτα (αν συνεχίσει να διατηρείται η δυνητικά επικίνδυνη για ατύχημα απόσταση μεταξύ των δύο οχημάτων) τότε αναβοσβήνει και πάλι, σε κόκκινο χρώμα, ενώ υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση.

Είναι η πρώτη φορά που ένα σύστημα σε φορτηγό, εξελίσσεται ειδικά για τον εντοπισμό ελαφρών δίτροχών και από τις λίγες περιπτώσεις γενικότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου υπάρχει μέριμνα για αυτού τους είδους τα οχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κίνησης και παρουσίας που έχουν στον δρόμο.  

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό έχει φυσικά θετικό αντίκτυπο και για τις μοτοσυκλέτες, ειδικά για τα μικρού κυβισμού μοντέλα και τα scooter.        

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 6/12

  Harley-Davidson Freedom Promise - Αγοράζεις σήμερα

  [Δελτίο Τύπου] Οδήγησε την ελευθερία σου σε άλλο επίπεδο. Μόλις λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τον ερχομό των Χριστουγέννων και η Harley-Davidson κατάφερε να μας ξαφνιάσει ευχάριστα για άλλη μία φορά, φέρνοντας την “μαγεία” των γιορτών ακόμη πιο κοντά. Και ο λόγος...

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΛΕΑ 6/12

  Royal Enfield Regalé Bobber - Πανέμορφο custom

  Διά χειρός της Ινδικής EIMOR Customs, το δικύλινδρο Interceptor μεταμορφώνεται σε πολυτελές Bobber.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 5/12

  Rossi και Hamilton αλλάζουν θέσεις!

  Νωρίτερα, τον Οκτώβριο, είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την... αλλαξοθεσία μεταξύ των Valentino Rossi και Lewis Hamilton.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/12

  O Marc Marquez

  Ο στόλος των 7 πανάκριβων BMW M Awards που έχει κατακτήσει στις ισάριθμες σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία φτιάχνουν ένα αξιοζήλευτο γκαράζ - χωρίς ούτε ένα Honda!

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/12

  LED πινακίδες για επισήμανση επικίνδυνων σημείων - Ένας διαφορετικός τρόπος σήμανσης

  Πριν την κλήση και πολύ πριν το ατύχημα, μια πινακίδα μπορεί να σώσει ζωές. Η Αγγλική εταιρεία TWM κατασκευάζει κάθε λογής πινακίδες...

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 3/12

  Υamaha - Νέος τιμοκατάλογος μοντέλων

  Η Ελληνική αντιπρόσωπος της Yamaha, Μοτοδυναμική Α.Ε. ανακοινώνει τον νέο της τιμοκατάλογο με μερικές αλλαγές και δύο προσθήκες.

 • NEA ΜΟΝΤΕΛΑ 3/12

  MV Agusta - Στα σχέδια προσιτή γκάμα στα 350-500 κ.εκ.

  Από το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι η MV Agusta, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαίων κατασκευαστών, προχώρησε στην σύναψη συμφωνίας με ασιατική κατασκευάστρια, για την δημιουργία μιας νέας γκάμας μικρών κυβισμών, σε προσιτή τιμή.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/12

  EE για το "τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων" και στις μοτοσυκλέτες

  Τον Σεπτέμβριο του 2000, η ΕΕ εξέδωσε μια οδηγία που αφορούσε στο “τέλος του κύκλου ζωής των οχημάτων”. Ήταν ο “οδηγός” τον οποίο οι κατασκευαστές θα ακολουθούσαν, προκειμένου τα μελλοντικά οχήματα να κατασκευάζονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/12

  Επαναστατική φόρτιση μπαταριών σε 10 λεπτά!

  Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως ανακάλυψε μια νέα μέθοδο που μπορεί να επαναφορτίσει 300-500 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 10 μόλις λεπτά στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

 • NEA MONTΕΛΑ 29/11

  Royal Enfield Himalayan 2020

  Η παρουσία του στα adventure είναι ξεχωριστή. Το μονοκύλινδρο Himalayan, δεν είναι λουσάτο και πολυτελές όπως τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας και προβάλει έναν σκληροτράχηλο, λιτό και απέριττο χαρακτήρα, όντας έτοιμα να ριχτεί στα “δύσκολα”.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 29/11

  Τράκτορας της Mercedes-Benz με ειδικά εξελιγμένο σύστημα για τον εντοπισμό δίτροχων

  Μπορεί τα ηλεκτροκίνητα πατίνια να αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους περισσότερους χρήστες των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσικλετιστών, ωστόσο οι αναβάτες τους ανήκουν και αυτοί στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, όπως και εμείς Τελικά έχουμε περισσότερα κοινά, παρά...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 28/11

  Royal Enfield - Ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση!

  Ποιος θα το περίμενε ότι η εταιρεία που είχε συνδέσει πιο πολύ από κάθε άλλη το όνομα της με τις κλασικές (ούτε καν νεορετρό) μοτοσυκλέτες, να “την ψάχνει” με την ηλεκτροκίνηση!

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 28/11

  Η μότο - περιηγήτρια Jacqui Furneaux έρχεται στην Ελλάδα

  Η Βρετανίδα που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το ταξιδιωτικό βιβλίο της '

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 27/11

  Θα γίνουν οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον... καταδότες;

  Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσυκλέτας (FEMA), σε πρόσφατο άρθρο της, φέρνει στην επικαιρότητα ένα καίριο ζήτημα που δύναται να προκύψει εξαιτίας των νέων τεχνολογιών διασυνδεσιμότητας που εφαρμόζονται στα νέα δίτροχα.

 • NEA ΑΓΟΡΑΣ 27/11

  Μεγάλη προσφορά "Black Friday" στο Symphony ST 125

  Κάνε δικό σου το Symphony ST125i CBS στη μοναδική Black Friday προσφορά των 1.745 ευρώ (από 2.045 ευρώ), και με 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ με 0 ευρώ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ