Το πρώτο Superbike της BMW


To K1200 S είναι ένα πρωτότυπο και υψηλών επιδόσεων δίτροχο από την BMW Motorrad. Είναι το δεύτερο μοντέλο (μετά το 1200 GS που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο), το οποίο επιδεικνύει το νέο σχεδιαστικό πνεύμα που διακατέχει την βαυαρική εταιρία στις μηχανές υψηλού κυβισμού της.
  • 26/5/2004
&00 To K1200 S είναι ένα πρωτότυπο και υψηλών επιδόσεων δίτροχο από την BMW Motorrad. Είναι το δεύτερο μοντέλο (μετά το 1200 GS που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο), το οποίο επιδεικνύει το νέο σχεδιαστικό πνεύμα που διακατέχει την βαυαρική εταιρία στις μηχανές υψηλού κυβισμού της.
Αυτές διακρίνονται για τις μεγάλες ιπποδυνάμεις σε συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Ειδικά η Κ1200 S έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με γνώμονα να προσφέρει το απόλυτο, στον κόσμο των Superbikes.
Η νέα μοτοσικλέτα της BMW, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές έχει αλλάξει το πρόσωπο της απορρέοντας πιο handling και racing χαρακτηριστικά. Προσφέρεται πλέον και για τους απαιτητικούς αναβάτες των supersport και sport touring κατηγοριών.
Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας είναι χωρητικότητας 1157 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 160 ίππους. Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι και η BMW ακολουθεί την πεπατημένη σχεδιαστική φιλοσοφία της σημερινής εποχής στην κατασκευή κινητήρων. Μικρό σχήμα, ελάχιστο βάρος αλλά μεγαλύτερη ιπποδύναμη...
Το κέντρο βάρους είναι χαμηλό και με την συμβολή της σωστής γεωμετρίας η κατανομή βάρους εμπρός - πίσω είναι 50:50.
Οι ιθύνοντες της BMW Motorrad μιλούν για επαναστατική εμπρός ανάρτηση, κορυφαίο τιμόνι αντάξιο ενός superbike, ενώ είναι η πρώτη φορά όπου το σύστημα ανάρτησης μίας μοτοσικλέτας ελέγχεται ηλεκτρονικά.
Το K1200 S θα παρουσιαστεί στον Τύπο τον Ιούλιο στη Γερμανία.Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του θα γίνει στην Έκθεση μοτοσικλέτας INTERMOT που θα λάβει χώρα στο Μόναχο από τις 15-19 Σεπτεμβρίου.

Βασίλης Χειλάκης