ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
KAWASAKI

Σχέδια για υβριδική μοτοσυκλέτα από την Kawasaki 5/7

 • img

Πρόσφατα σχέδια που κατέθεσε η Kawasaki προς κατοχύρωση, απεικονίζουν την βασική δομή μιας μοτοσυκλέτας που φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης, δηλαδή συμβατικό παλινδρομικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα μαζί, σε μια διάταξη που μάλλον πρόκειται για παράλληλη.

Υπενθυμίζουμε ότι στα υβριδικά, παράλληλη διάταξη, ονομάζεται αυτή όπου τόσο το ηλεκτρικό μοτέρ όσο και κινητήρας εσωτερική καύσης,  παράγουν έργο, για την κίνηση ενός οχήματος. Στην διάταξη που ονομάζεται σε σειρά, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί ως γεννήτρια για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται το ηλεκτρικό μοτέρ, χωρίς να ενέχεται στην κίνηση του οχήματος. 

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, βλέπουμε ένα μονοκύλινδρο κινητήρα, πάνω από το κιβώτιο του οποίου, έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο προφανώς είναι συνδεδεμένο με την μετάδοση. Το ρεζεβρουάρ καυσίμου έχει μεταφερθεί στην ουρά της μοτοσυκλέτας, κάτω από το πίσω τμήμα της σέλας και στην θέση του έχει τοποθετηθεί η μπαταρία του ηλεκτρικού μοτέρ. 

Αυτά που μπορεί να πετύχει η Kawasaki με την συγκεκριμένη διάταξη είναι πολλά. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ μπορεί να είναι συνεχόμενη προς την μετάδοση ή αυτό να γίνεται επιλεκτικά, ως “boost”, όποτε χρειάζεται άμεση και γρήγορη επιτάχυνση ή στις εκκινήσεις της μοτοσυκλέτας όπου απαιτείται μεγάλο έργο. 

Υπάρχει και άλλο ένα σενάριο, η κίνηση της μοτοσυκλέτας να γίνεται (κατ’ επιλογή) αποκλειστικά από το ηλεκτικό μοτέρ, όταν οι απαιτήσεις ισχύος δεν είναι μεγάλες, όπως για παράδειγμα μέσα στις πόλεις, σε συνθήκες μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να είναι σβηστός ή ακόμα και να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές παράγοντας ρεύμα σαν γεννήτρια. 

Μιλάμε δηλαδή για μια μοτοσυκλέτα που θα έχει δυνατότητα να αλλάζει την υβριδική της διάταξη από παράλληλη, σε σειρά και το αντίστροφο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • KAWASAKI 5/7

  Σχέδια για υβριδική μοτοσυκλέτα από την Kawasaki

  Πρόσφατα σχέδια που κατέθεσε η Kawasaki προς κατοχύρωση, απεικονίζουν την βασική δομή μιας μοτοσυκλέτας που φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης, δηλαδή συμβατικό παλινδρομικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα μαζί, σε μια διάταξη που μάλλον πρόκειται για παράλληλη.

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 4/7

  Kawasaki - Νέα χρώματα για τα Z400 και Vulcan S

  Η Kawasaki παρουσίασε τα Z400 και Vulcan S για το 2020, αμφότερα με νέα χρώματα, δίχως άλλες αλλαγές.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/7

  Video - LED λωρίδες ως συμπληρωματικά φανάρια

  Μια έξυπνη ιδέα δοκιμάζεται πιλοτικά σε κεντρική διασταύρωση της πόλης Hyderabad, στην Ινδία. Λωρίδες με LED φώτα έχουν τοποθετηθεί κάθετα, διατρέχοντας από άκρη σε άκρη τα σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες.

 • NEA KOΣΜΟΥ 3/7

  Η Cagiva επιστρέφει!

  Η Ιταλική εταιρεία άνοιξε εκ νέου την επίσημη ιστοσελίδα της με μια σκέτη φωτογραφία με το λογότυπό της, το σλόγκαν “Δύναμη στον λαό” και την υπόσχεση πως... έρχεται σύντομα.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 3/7

  Έρχονται τα διόδια με χρέωση ανά χιλιόμετρο

  Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου των ηλεκτρονικών διοδίων, με το οποίο οι χρήστες των αυτοκινητοδρόμων θα χρεώνονται με το χιλιόμετρο.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/7

  Royal Enfield - Έτοιμάζει κινητήρα μικρού κυβισμού

  Το ότι η Royal Enfield βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης είναι δεδομένο, μετά από δεκαετίες μονοδιάστατης κατασκευαστικής φιλοσοφίας, τώρα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τις βλέψεις της προς της δυτικές αγορές να είναι πιο σοβαρές και μελετημένες από ποτέ.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 2/7

  Διαγωνισμός customizing από την Michelin

  Ανοικτό προς όλους διαγωνισμό customizing ανακοίνωσε η Michelin, για τον οποίο η έναρξη των συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ μετά από διάφορά στάδια, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 05/11/2019, με την ανακοίνωση των νικητών στην ΕΙCMA.

 • NEA KΟΣΜΟΥ 2/7

  Για αυξήσεις στα καύσιμα προειδοποιεί η Ομοσπονδία Πρατηριούχων

  Οι αναταραχές στον κόλπο του Ομάν ενδεχομένως να οδηγήσουν στον ανήφορο τις τιμές των πετρελαιοειδών από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

 • NEA KOΣΜΟΥ 1/7

  Βρετανία: Και video στις εξετάσεις οδηγών για τον οπτικό εντοπισμό μοτοσυκλετών

  Στην “διδακτέα ύλη” των εκπαιδευόμενων οδηγών αυτοκινήτων στην Βρετανία, θα συμπεριλαμβάνoνται πλέον και video, με σενάρια δύσκολου οπτικού εντοπισμού των δίτροχων στους δρόμους.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 1/7

  Video - Ετοιμασία μιας προς παράδοση μοτοσυκλέτας

  Θα γνωρίζετε φυσικά τις φράσεις 'η μοτοσυκλέτα αγοράστηκε “κούτα”' ή 'η μοτοσυκλέτα ήταν σε κατάσταση “κούτας”', που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα ολοκαίνουργιο δίτροχο.

 • ΡΕΠΟΡΤΑΖ 1/7

  Έτη εγγύησης

  Δείτε τις εγγυήσεις αλλά και τις παροχές σε οδική βοήθεια που δίνουν στους πελάτες τους οι εταιρείες εισαγωγής δικύκλων & ATV στην Ελλάδα.

 • 28/6

  BMW Motorrad - Ποιες θα είναι οι αλλαγές στην γκάμα του 2020;

  Στις ΗΠΑ, οι κατασκευαστές υποχρεούνται να υποβάλλουν στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Αυτοκινητοδρόμων, αρκετά νωρίς, μια πλήρη λίστα με τα μοντέλα τα οποία θα αποτελούν την γκάμα τους, την επόμενη χρονιά.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 28/6

  H Yamaha στο παιχνίδι των αυτόνομων τετράτροχων

  Η Yamaha ανακοίνωσε πως ξεκινά τον Ιούλιο του 2019 δοκιμές αυτόνομης οδήγησης με τετράτροχα χαμηλής ταχύτητας (βλ. Golf carts) στους δρόμους της πόλης της Iwata, έδρα της εταιρείας.

 • MOTO GUZZI 27/6

  Moto Guzzi V7 III Stone “Night Pack” - Διαθέσιμη τώρα στην Ελλάδα

  Η Moto Guzzi πάντα αναπτύσσει τα μοντέλα της οικογένειας V7 III διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητά τους. Αυτό ισχύει και για την τελευταία προσθήκη, τη νέα έκδοση Night Pack της V7 III Stone, που χαρακτηρίζεται από νέα φωτιστικά σώματα full led και άλλες...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ 27/6

  Παράδοση 107 νέων μοτοσυκλετών στην ΕΛ.ΑΣ.

  Στις 26/6/2019 παρουσιάστηκαν 114 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.