Πόσο κοστίζει το νέο Honda CT125 (2021)


ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η HONDA ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ CT125, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ RETRO DESIGN ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

  • 10/9/2020

Το νέο παπί της Honda αναβιώνει ένα θρυλικό μοντέλο με χαρακτηριστικά διπλής χρήσης και αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show 2019 ως πρωτότυπο, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα μοντέλο on-off παπιού που έγραψε ιστορία σε αρκετές χώρες του κόσμου σε διάφορες εκδόσεις από 50 ως και 110 κυβικά από τη δεκαετία του 1960 και για πάνω από 20 χρόνια.

Η επιστροφή του οριστικοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο όταν η Honda κατέθεσε πατέντες σε διάφορες χώρες κατοχυρώνοντας την ονομασία του μοντέλου και τη βασική του μορφή, συμπεριλαμβάνοντας και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες ως απόδειξη πως οι Ιάπωνες έχουν και την αγορά της Ε.Ε. στα πλάνα τους.

Βασισμένο στο C125 Super Cub, το CT125 έχει ήδη επιβεβαιωθεί για την αγορά των ΗΠΑ ως Trail 125 ABS (εικονίζεται) – ανατρέχοντας στο αυθεντικό όνομα Trail Cub με το οποίο πουλιόταν κάποτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Το ενδιαφέρον της είδησης είναι πως στην Αμερική ανακοινώθηκε και η λιανική τιμή του: $3,899, δηλαδή περίπου €3,300 (ισοτιμία 9/9/2020).

Επειδή όμως αυτή είναι μια κοστολόγηση δεν είναι απαραιτήτως συγκρίσιμη με την όποια τιμή θα ισχύσει στα μέρη μας, ας τη δούμε από μια άλλη οπτική γωνιά.

Στις ΗΠΑ αυτή η λιανική αντιστοιχεί σε περίπου $150 δολάρια επιπλέον της (εκεί) λιανικής του C125 Super Cub. Κοινώς, πατώντας σε αυτήν τη λογική, αναμένουμε κάτι λίγο παραπάνω από τα €3,990 που κοστίζει στην Ελλάδα το κλασικό παπί της Honda.

Αυτά βέβαια εφόσον όντως έρθει στη χώρα μας το νέο CT125, κάτι που προς το παρόν δεν είναι επιβεβαιωμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

R.I.P. Ralph Hudson – Σκοτώθηκε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας

Video: O Valentino Rossi driftάρει με Corvette 700hp και τη Francesca συνοδηγό!

Benelli: Αυτή είναι η γκάμα για το 2021 (Photos)

SYM Joymax Z300 (2021): Αναβαθμισμένος εξοπλισμός και νέα εμφάνιση

Για να μην χάνεις καμία είδηση μοτοσυκλέτας κλικ ΕΔΩ