"Πάγωμα" στις αυξήσεις των διοδιών της Αττικής Οδού


ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ.

  • 30/8/2019

Η ιστορία με το κόστος των διοδίων της Αττικής Οδού πήρε διαστάσεις λίγον καιρό πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, καθώς στις 14 Ιουνίου η Αττική Οδός Α.Ε. ανακοίνωσε έναν νέο, αυξημένο τιμοκατάλογο για τις διελεύσεις από το κλειστό οδικό της δίκτυο με ισχύ από την 1η Ιουλίου, προκαλώντας τριβές με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτή συνέταξε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ακύρωνε τις αυξήσεις αυτές, ενώ η εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της πράξης αυτής.

Τώρα, όπως δημοσιεύει το Βήμα On Line κατά αποκλειστικές του πηγές, επήλθε συμφωνία της Αττικής Οδού με τη νέα κυβέρνηση, η οποία προβλέπει πως οι τιμές των διοδίων θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ παράλληλα δεν έφερε την ΠΝΠ προς ψήφιση στη Βουλή, αφήνοντάς τη ανεφάρμοστη ώσπου να εκπνεύσει η προθεσμία ψήφισής της.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η συμφωνία για πάγωμα των τιμών αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.