Ojo Commuter Scooter – Ηλεκτρικό και ασυνήθιστο


Η Ojo Electric μας έρχεται από την Καλιφόρνια και αντικείμενο της δουλειάς της είναι η κατασκευή ηλεκτρικών σκούτερ αποκλειστικά για την καθημερινή μετακίνηση.

  • 2/10/2018

Εύλογα θα σκεφτείτε πως έχετε ήδη δει δεκάδες διαφορετικά τέτοιας λογικής ηλεκτρικά σκουτεράκια (και με τον ρυθμό που βγαίνουν, σύντομα και εκατοντάδες), αλλά τότε μάλλον δεν προσέξατε καλά τις φωτογραφίες. Διότι το Commuter Scooter της δε μοιάζει με πολλά άλλα δίκυκλα εκεί έξω.

Σύμφωνα με την Ojo, πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει μελετηθεί εργονομικά για να προσφέρει ξεκούραστη μετακίνηση στην πόλη, φέρνοντας τον αναβάτη σε όρθια θέση, ψηλά και με πόδια σε πολύ ανοικτή και άνετη γωνία.

Χτίζεται γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο, με ένα αμορτισέρ μπροστά και δύο πίσω, τροχούς 6 ιντσών, ενώ φέρει ηλεκτρικό brushless κινητήρα 500 W (0,7 hp) της HyperGear, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία Li-Ion 48 V και διαθέτει τρία driving modes, Sport, Touring και Eco.

Η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 40 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα 36 km/h, η οποία έχει επιλεχθεί διότι στις Η.Π.Α. αυτό είναι το ανώτατο όριο για ένα δίκυκλο ώστε να μπορεί να μπει σε ποδηλατόδρομους νόμιμα.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth που παίζουν μουσική (ή ό,τι άλλο θέλει κανείς) από το smartphone του αναβάτη, LED φώτα, καθώς και οθόνη αφής με κάμποσες πληροφορίες για το σκούτερ και τη συσκευή που έχει συνδεθεί μέσω Bluetooth. Παράλληλα, εξοπλίζεται και με συναγερμό με αισθητήρα κίνησης.

Το συνολικό βάρος του Ojo Commuter Scooter δεν ξεπερνά τα 30 κιλά.

Διατίθεται στις Η.Π.Α., καθώς προς το παρόν δεν έχει βρει τον δρόμο του για την Ευρώπη, με τιμή εκκίνησης τα $1,999.99, ή περίπου €1,720 με την τρέχουσα ισοτιμία. Με 200 επιπλέον δολαριάκια αγοράζετε την έκδοση Ford, η οποία απλώς διαθέτει λογότυπα και λεπτομέρειες με την άδεια της γνωστής Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ με άλλα 200 επιπλέον παίρνετε την έκδοση Vintage, η οποία προσθέτει και διχρωμία.