ΗΠΑ - 1 στους 5 αναβάτες είναι γυναίκα!


Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ «Συμβούλιο Βιομηχανίας Μοτοσυκλέτας» (MIC), αφού σε αυτά, καταγράφεται αυξητική τάση στις γυναίκες που επιλέγουν δίτροχο για τις μετακινήσεις τους ή για λόγους ψυχαγωγίας. 

  • 4/12/2018


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο οργανισμός στις 29 Νοεμβρίου, οι γυναίκες αναβάτες φαίνεται να αναθεωρούν τη σχέση τους με τη μοτοσυκλέτα και να ανεβάζουν το ποσοστό κατοχής δικύκλου στο 19%, σε σχέση με το 81% που κατέχουν οι άντρες.

Το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται ανεβασμένο κατά 3%, σε σχέση με το νούμερο που παρουσίασε ο οργανισμός πριν από τρία χρόνια, ήτοι 14%, το οποίο ανερχόταν στο 12% το 2012 και στο 10% το 2009.

Ενδιαφέρουν έχουν επίσης τα χρήματα που ξοδεύουν οι γυναίκες αναβάτες σε αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και αναβάτη και σε εξοπλισμό ετησίως, το οποίο σε ποσοστό, ανέρχεται στο +15% σε σχέση με το ποσό που ξοδεύουν οι άντρες αναβάτες. Σε χρήματα το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 574 δολάρια Η.Π.Α. για τις γυναίκες κάθε χρόνο και 497 δολάρια για τους άντρες.

Παράλληλα ο MIC αναφέρει πως τα ποσοστά των γυναικών σε αναλογία με τους άντρες ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών παρουσιάζονται πιο ισχυρά στις ηλικίες 40-60, με ποσοστό 22% και ακόμη πιο σημαντικά στις ηλικίες 25-40 με ποσοστό 26%.

Η έρευνα του MIC δεν αναφέρεται σε πραγματικά νούμερα όσον αφορά στην αύξηση των γυναικών αναβατών τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α., παρά μόνο στην αναλογία τους έναντι των αντρών. Όπως και να έχει τα στοιχεία της έρευνας είναι ενδεικτικά ότι κάτι αλλάζει στις Η.Π.Α. με τις γυναίκες να δείχνουν πλέον μεγαλύτερη θέρμη, όσον αφορά στην κατοχή δικύκλου.