MOTO AND BIKER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
HONDA

Honda - Τεχνολογία «Έξυπνης Διασταύρωσης» 5/10/2018

 • img

Η Honda θα δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες την τεχνολογία που ονομάζει «Έξυπνη Διασταύρωση», ως μέρος της διασύνδεσης Vehicle to everything (V2X), όπου οχήματα, υποδομές και πεζοί στο μέλλον θα συνδέονται, με τις θέσεις τους να είναι διακριτές και τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων να φρενάρουν πριν καν δουν τον πεζό να πετάγεται πίσω από ένα κτήριο!

Έχουμε ακούσει αρκετά για την τεχνολογία V2X από πολλούς κατασκευαστές οχημάτων, ενώ τώρα η Honda την δοκιμάζει στην πράξη, στην πόλη του Marysville στο Ohio των Η.Π.Α.

Το project ονομάζεται U.S. 33 Smart Mobility Corridor και στόχο έχει να εξελίξει την τεχνολογία συνδεσιμότητας V2X, για βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις και ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων. Στο παραπάνω project η Honda θα δοκιμάσει μεταξύ άλλων την τεχνολογία της «Έξυπνης Διασταύρωσης».

Η τεχνολογία της Έξυπνης Διασταύρωσης

Τέσσερις κάμερες βρίσκονται τοποθετημένες πάνω στα φανάρια, σε κάθε γωνία της διασταύρωσης, λαμβάνοντας real-time εικόνα από τον περιβάλλοντα χώρο, σε απόσταση 90 μέτρων.

Κατόπιν, το λογισμικό της Honda συνθέτει τα δεδομένα από τις κάμερες, δημιουργώντας μια εικόνα 360 μοιρών της διασταύρωσης, με όλα τα οχήματα και λοιπά κινούμενα αντικείμενα, όπως πεζοί, οχήματα άμεσης επέμβασης. Στη συνέχεια, μεταδίδει αυτή την εικόνα σε όλα τα παρακείμενα οχήματα ασύρματα, μέσω ενός σήματος DSRC (dedicated short-range communication).

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των οχημάτων «μεταφράζουν» την πληροφορία, και όταν υπάρχει ανάγκη προειδοποιούν τον οδηγό / αναβάτη με οπτικό ή ηχητικό σήμα, ώστε να αποφύγει την πιθανή σύγκρουση.

Για τις ανάγκες του πειράματος, η Honda θα παράσχει 200 συνδεδεμένα οχήματα για τα project 33 Smart Mobility Corridor & Smart Columbus.

Το όραμα της Honda, βάση του οποίου εξελίσσεται η παραπάνω τεχνολογία, κάνει λόγο για μηδενικές συγκρούσεις στον δρόμο, ενώ η ιαπωνική εταιρεία έχει θέσει ως χρονικούς στόχους την παρουσίαση οχημάτων με «υψηλά αυτοματοποιημένες οδηγικές δυνατότητες» το 2020, και την παρουσίαση πλήρως αυτόνομων οχημάτων (SAE επιπέδου 4) το 2025.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση της συνεργασίας Honda με General Motors και Cruise, με τους Ιάπωνες να έχουν μπει για τα καλά στην κούρσα της αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • HONDA 5/10/2018

  Honda - Τεχνολογία «Έξυπνης Διασταύρωσης»

  Η Honda θα δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες την τεχνολογία που ονομάζει 'Έξυπνη Διασταύρωση', ως μέρος της διασύνδεσης Vehicle to everything (V2X), όπου οχήματα, υποδομές και πεζοί στο μέλλον θα συνδέονται, με τις θέσεις τους να είναι διακριτές και τα συστήματα...

 • PEUGEOT 5/10/2018

  Peugeot e-Metropolis concept

  Παίζοντας εντός έδρας, η Peugeot είναι πρακτικά η μόνη εταιρεία που δείχνει τα καινούργια της μοντέλα στο Mondial de la Moto στο Παρίσι. Εκεί, ένα από τα εκθέματα πού τράβηξαν άφθονη προσοχή είναι η ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού τρίτροχου σκούτερ Metropolis.

 • LAMBRETTA 4/10/2018

  Lambretta V 125 Special Pirelli Edition – Intermot 2018

  Οι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των Lambretta και Pirelli, είναι πολύ στενοί και ξεκινούν από την δεκαετία του 1950. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να συνεχιστεί αυτή η μακρόχρονη παράδοση και έτσι, όλα τα νέα scooter της Lambretta, φέρουν ελαστικά της Pirelli, εξαιρετικής...

 • STEVEMCQUEEN 4/10/2018

  Μια Husqvarna του Steve Mc Queen σε δημοπρασία

  Είναι γνωστή η αγάπη που είχε ο Steve Mc Queen για τις μοτοσυκλέτες, έχοντας συνδέσει το όνομα του αλλά και ορισμένες λαμπρές στιγμές τις καριέρας του, με τους δύο τροχούς. Ο ηθοποιός – θρύλος, είχε στην κατοχή του πάρα πολλά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και πέντε Husqvarna...

 • ΚΥMCO 3/10/2018

  KYMCO – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ στην Intermot 2018

  Η KYMCO παρουσίασε στην Κολωνία δύο καινούργιες προσθήκες στον Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό της στόλο, με τα New Like 110 EV και Nice 100 EV. Παραδόξως, αν και αμιγώς ηλεκτρικά, το όνομά τους περιλαμβάνει και μια αρίθμηση που θυμίζει κυβισμό, κάτι που δε γνωρίζουμε αν και τι συμβολίζει...

 • SYM 3/10/2018

  SYM NH-X & NX-T 125 – Intermot 2018

  Δεν είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει μόνο scooter η SYM, αφού κατά καιρούς έχουμε δει και μοτοσυκλέτες να παράγονται στα εργοστάσια της. Το τελευταίο δείγμα αυτής της πλευράς της παρουσιάστηκε στην Κολωνία, με τα μοντέλα NH-X και NH-T στα 125 κ.κε., να αποτελούν τις δύο νέες...

 • ΥΑΜΑΗΑ 3/10/2018

  H Yamaha πατεντάρει αερόσακο για σκούτερ

  Δίκυκλο και αερόσακος, μια σχέση που δεν έμελλε να ξεφύγει από τη μοναδικότητα της Honda Gold Wing ως τώρα. Η αλήθεια είναι πως η εφαρμογή αερόσακου σε μοτοσυκλέτα ή σκούτερ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά αν εξαιρέσουμε τις σκυφτές θέσεις οδήγησης – που έχουν...

 • SUZUKI 2/10/2018

  Suzuki GSX-R 1000/R 2019 - Τι άλλάζει;

  Η Suzuki παρουσίασε στην Κολωνία, τα νέα στοιχεία του 2019, για το κορυφαίο Superbike στην γκάμα της, στις GSX-R 1000 και GSX-R1000R εκδόσεις του.

 • HARLEY-DAVIDSON 2/10/2018

  Harley – Davidson: Συνεργασία με το Amazon

  Σε μια “εξωστρεφή” εμπορική κίνηση προχωρά η Harley Davidson, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλει ποσοστιαία στην βελτίωση των πωλήσεων, οι οποίες, τα τελευταία χρόνια σημειώνουν μικρή αλλά σταθερή πτώση.

 • OJO 2/10/2018

  Ojo Commuter Scooter – Ηλεκτρικό και ασυνήθιστο

  Η Ojo Electric μας έρχεται από την Καλιφόρνια και αντικείμενο της δουλειάς της είναι η κατασκευή ηλεκτρικών σκούτερ αποκλειστικά για την καθημερινή μετακίνηση.

 • YAMAHA 1/10/2018

  Yamaha - Νέο ΥΖF-R125 2019

  Σε μια μεγάλης έκτασης ανανέωση προχώρησε η Yamaha για το sport “εισαγωγικό” μοντέλο της, YZF-R 125. Οι αλλαγές είναι αρκετές και παρά το ότι η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας δεν έχει αλλάξει πολύ, στην ουσία ο κινητήρας και πολλά δομικά αλλά και επί μέρους τμήματα, έχουν...

 • BOSCH ΕΡΕΥΝΑ 1/10/2018

  Έρευνα: η πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών χρησιμοποιεί κινητό στον δρόμο!

  Μια πρόσφατη έρευνα της Innofact AG (σε αναβάτες από 16 ως 69 ετών) στη Γερμανία έδειξε πως σχεδόν το 90% των μοτοσυκλετιστών χρησιμοποιεί το κινητό τους κάποια στιγμή στη διάρκεια της διαδρομής τους.

 • YAMAHA 28/9/2018

  Yamaha Tracer 700GT 2019

  Για το 2019, η Yamaha παρουσιάζει τη νέα Tracer 700GT, η οποία παρέχεται με ψηλή Touring ζελατίνα, εργονομική σέλα και ασορτί πλαϊνές βαλίτσες 20 λίτρων που προσφέρουν καλύτερη προστασία από τον άνεμο, σε συνδυασμό με αυξημένη ταξιδιωτική άνεση και βελτιωμένη λειτουργικότητα...

 • ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 28/9/2018

  Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2018 - Μια μοτοσυκλετιστική πανδαισία

  Η εκδήλωση που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη μοτοσυκλέτα είναι πλέον πραγματικότητα και το τριήμερο 28 έως και 30 Σεπτεμβρίου μας περιμένει για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές!

 • BENELLI 28/9/2018

  H Benelli ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο σε κυβισμό 402S

  H Βenelli, είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την συγκεκριμένη πλατφόρμα μοντέλου, στην EICMA του 2017, σε μια έκδοση 400 κ.εκ., με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 39,4 ίππων και το όνομα