Harley-Davidson: Eγκατάλειψη του Bronx concept;


Το Bronx, που παρουσιάστηκε ως concept στην EICMA 2019, θα αποτελούσε το πρώτο roadster / streetfighter μοντέλο της Harley-Davidson, με μια φιλοσοφία πολύ διαφορετική απ΄ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα η εταιρεία.

  • 24/8/2020

Ο κινητήρας του, μια μικρότερη έκδοση του νέου, πλήρως υγρόψυκτου και τετραβάλβιδου V2 μοτέρ που οι αμερικανοί ονομάζουν “Revolution Max”, στα 975 κ.εκ., θα απέδιδε 115 ίππους και 9,6 kg-m ροπής. Αλλά μια στιγμή, δεν αναρωτηθήκατε γιατί χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο;

Το Bronx λοιπόν, παρά το ότι φιλοξενείτο για πολύ καιρό στην ενότητα “feature vehicles” (μελλοντικά μοντέλα), στην επίσημη ιστοσελίδα της Harley-Davidson, ξαφνικά, αφαιρέθηκε από αυτή.

Στην ενότητα παραμένουν το Pan America, τα e-concepts και power cruiser, αλλά Bronx, πουθενά, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας έχει ανασταλεί ή ακόμα χειρότερα, έχει εγκαταλειφθεί.

Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, τα αίτια μπορούν να αποδοθούν στην επανεξέταση και αναδιάρθρωση της στρατηγικής της εταιρείας, με την ονομασία “rewire”, η οποία και ανακοινώθηκε νωρίτερα, φέτος το καλοκαίρι (2020), μετά από τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τα Α εξάμηνο της χρονιάς.