Η ταχύτερη αφαίρεση διπλώματος στην ιστορία


49 λεπτά. Τόσο κατάφερε να κρατήσει το δίπλωμα του ένας νέος οδηγός στην Γερμανία, πριν του το αφαιρέσει η τροχαία για υπερβολική ταχύτητα. Σίγουρα δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο προηγούμενο! 

  • 22/11/2018

Ένας 18χρονος νέος οδηγός, ο οποίος ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις για την χορήγηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, μόλις είχε παραλάβει το δίπλωμα του και επέστρεφε στο σπίτι του, όταν και κατεγράφη από ραντάρ – “πιστόλι” της τροχαίας, να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, σε σημείο του δρόμου όπου το όριο ήταν 50 χλμ./ώρα, ο νεαρός οδηγός έτρεχε με 95 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την γερμανική τροχαία, στο αμάξι επενέβαιναν φίλοι του οδηγού και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας έγινε για σκοπούς επίδειξης ικανοτήτων. 

Το αποτέλεσμα; Αφαίρεση της άδειας οδήγησης, υποχρεωτική πλήρης επαναξέταση για την επαναχορήγηση της, 200 ευρώ πρόστιμο, χρέωση 2 βαθμών στο point system, και αύξηση της περιόδου χαρακτηρισμού ως “νέος οδηγός”, από τα 2, στα 4 χρόνια (επηρεάζει πολύ τα ασφάλιστρα). 

Πάντως πρέπει να είναι η ταχύτερη καταγεγραμμένη αφαίρεση διπλώματος στην ιστορία, αφού από την στιγμή της παραλαβής, μέχρι την βεβαίωση της παράβασης, μεσολάβησαν μόλις 49 λεπτά! 

Η γερμανική τροχαία μάλιστα, σε μια επίδειξη σαδιστικού και άκομψου χιούμορ, ανέφερε στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ότι: “Μερικά πράγματα κρατάνε για πάντα, μερικά άλλα, ούτε για μια ώρα”.