Google Maps - Θα εμφανίζει τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας


Αναφορές από την Βρετανία, κάνουν λόγο για την πρόθεση ενσωμάτωσης μιας νέας υπηρεσίας στο πολυχρηστικό navigation Google Maps. Συγκεκριμένα, δοκιμάζεται σε πιλοτικό στάδιο, η απεικόνιση και προειδοποίηση των οδηγών για τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί κάμερες ελέγχου ταχύτητας της τροχαίας. 

  • 17/1/2019

Οι πληροφορίες, δεν θα παρέχονται φυσικά από τις αρχές αλλά από τις καταχωρήσεις των χρηστών της εφαρμογής, που θα σημειώνουν στον χάρτη τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες. Ένα εικονίδιο με κάμερα θα ενημερώνει σχετικά τον οδηγό, ενώ θα υπάρχει παράλληλα και έγκαιρη φωνητική ειδοποίηση για το ότι πλησιάζει κανείς σε σημείο όπου η τροχαία ελέγχει την ταχύτητα. 

Αυτή η νέα δυνατότητα έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη, η οποία δοκιμάζεται από τον Νοέμβριο του 2018, όπου είναι δυνατή η ενημέρωση και για τα σημεία όπου υπάρχουν μπλόκα της τροχαίας. Η Google, έχει ξεκινήσει τις προσπάθεις να ενσωματώσει αυτές τις νέες δυνατότητες από τον Ιούνιο, όπου και απέκτησε την πολύ δημοφιλή –και παρόμοια με το Google Maps- εφαρμογή, Waze.   

Βρισκόμαστε λοιπόν στο τελικό στάδιο των δοκιμών, όπου κάποιοι Beta testers, έχουν πλήρη πρόσβαση και εντοπίζουν τυχόν λάθη και ατέλειες στις νέες δυνατότητες της εφαρμογής. Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποιο update που να ενσωματώσει αυτά τα στοιχεία στο Google Maps, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.