Έρευνα: η πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών χρησιμοποιεί κινητό στον δρόμο!


Μια πρόσφατη έρευνα της Innofact AG (σε αναβάτες από 16 ως 69 ετών) στη Γερμανία έδειξε πως σχεδόν το 90% των μοτοσυκλετιστών χρησιμοποιεί το κινητό τους κάποια στιγμή στη διάρκεια της διαδρομής τους.

  • 1/10/2018

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών το κάνει για να ελέγξει κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης, τον χάρτη ή κάποια σχετική πληροφορία που θα τον βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του. Ακόμη κι αν πρόκειται για χρήση άσχετη με τη διαδρομή τους όμως, όπως λ.χ. να απαντήσουν σε κλήση, ευτυχώς οι περισσότεροι το κάνουν σταματώντας στην άκρη του δρόμου.

Υπάρχει όμως κι ένα 34% ανάμεσά τους που δηλώνουν ευθαρσώς πως βγάζουν και χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν, πρακτική που φανταζόμαστε πως δε χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι.

Η Bosch έχει επενδύσει πολύ τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών διασύνδεσης του οχήματος με έξυπνες συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες), τόσο για μοτοσυκλέτες όσο και για αυτοκίνητα.

Αναπόφευκτα οι άνθρωποί της έχουν παρατηρήσει πως πολλοί μοτοσυκλετιστές εμφανίζονται κάθετα εναντιωμένοι στη λογική αυτής της συνδεσιμότητας στη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η πραγματικότητα ίσως να είναι αρκετά διαφορετική.

Για τη Bosch τα αποτελέσματα αυτά της έρευνας αποδεικνύουν πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θέλει να έχει πρόσβαση στο κινητό του ακόμη και οδηγώντας. Για τον λόγο αυτόν η Γερμανική εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα συνδεσιμότητας mySPIN που εξελίσσει, με στόχο να φιλτράρει σωστά τις πληροφορίες που θα προβάλλονται στα όργανα της μοτοσυκλέτας, προς αναζήτηση της σωστής ισορροπίας στη χρήση κινητού καθοδόν χωρίς εκπτώσεις σε ασφάλεια.

Η αλήθεια τελικά βέβαια είναι πως πολλά ανάγονται στην κοινή λογική του αναβάτη, καθώς και το να κοιτά κάποιος τα όργανα της μοτοσυκλέτας για μερικά δευτερόλεπτα ενώ οδηγεί μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Η ηλεκτρονική επανάσταση κορυφώνεται στις μέρες μας και η συνδεσιμότητα των δικύκλων καθίσταται καθημερινά ολοένα και περισσότερο κοινός τόπος στα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται, συνεπώς μάλλον μιλάμε για ένα κύμα που δε γυρνά πίσω.