Επετειακό Aprilia RSV4R X - 225 ίπποι, 165 κιλά!


Ήταν το σωτήριον έτος 2009 όταν η Aprilia παρουσίαζε τη νέα της superbike που σηματοδοτούσε το άλμα από τους V2 στους V4 - το όνομα αυτής, RSV4. Τρεις τίτλους Αναβατών (Max Biaggi 2010 και 2012, Sylvain Guintoli 2014) και τέσσερις τίτλους Κατασκευαστών WorldSBK (2010, 2012, 2013 και 2014) αργότερα, στα δέκατα γενέθλια από την παρουσίαση του μοντέλου, η Aprilia παρουσιάζει μια πολύ επετειακή έκδοση.

  • 28/3/2019

Το RSV4 X είναι από αυτές τις μοτοσυκλέτες που προορίζονται για τα όνειρα πολλών και τα γκαράζ ελαχίστων, μόλις δέκα για την ακρίβεια. Δεν είναι τόσο η τιμή, που ορίζεται στα €39,000, αλλά τόσα μόνο κομμάτια θα κατασκευαστούν. Και το καθένα από αυτά θα φέρει μια γερή δόση νεραϊδόσκονης από τα μαγικά εργαστήρια των παγκοσμίων πρωταθλημάτων MotoGP και SBK.

Ο V4 των 1,100 cc μας έρχεται πουδραρισμένος, καλοντυμένος και γραμμωμένος από την Aprilia Racing, συναρμολογημένος στο χέρι από τους ειδικότερους των ειδικών με τις ανοχές του μετρημένες μία προς μία στον πάγκο. Η τροφοδοσία του ανανεώνεται με νέους εκκεντροφόρους εισαγωγής, νέα ελατήρια βαλβίδων και καπελότα σχεδιασμένα για τους αγριότερους των εκκεντροφόρων. Φυσικά έχουμε, επιπλέον των αρχικά διαθέσιμων, και ειδικούς χάρτες φορτωμένους στην ECU του RSV4 X, με εξειδικευμένες ρυθμίσεις για πίστα.

Προσθέτουμε ακόμη μια Akrapovic με συνδυασμό ανθρακονήματος και τιτανίου, καθώς και φίλτρο αέρα Sprintfilter, αδιάβροχο και με τη μεγαλύτερη δυνατή διαπερατότητα, το ίδιο που χρησιμοποιείται στην RS-GP των MotoGP.

Με όλα τα φρέσκα κολπάκια στον κινητήρα του, πλέον ανεβάζει την απόδοση από τους 271 στους 225 ίππους. Και η διαχείρισή τους περνά μέσα από ένα πολύ σπέσιαλ κιβώτιο: η Aprilia βάζει για πρώτη φορά το αγωνιστικό της κιβώτιο Aprilia No Neutral (ANN) που βάζει τη νεκρά κάτω από την πρώτη, ώστε να μην υπάρχει καμιά καθυστέρηση ή ενδεχόμενο αστοχίας (ακούσια νεκρά) στο ανέβασμα από πρώτη σε δευτέρα.

Κι αν αυτά τα άλογα δεν αρκούν για να μας εντυπωσιάσουν τη σήμερον ημέρα, συνυπολογίστε πως έχουν να κινήσουν μια μοτοσυκλέτα 165 κιλών (στεγνό βάρος). Η δίαιτα έχει προκύψει από κάθε δυνατό σημείο, με πρωταγωνιστές τα ανθρακονημάτινα φέρινγκ που φέρουν τα γραφικά των αγωνιστικών του φετινού MotoGP.

Εκτός αυτών, βέβαια, έχουμε και μοναδικά billet κομμάτια όπως λεβιέδες, μανέτες, προστατευτικά, μαρσπιέ, τιμονόπλακες και άλλα, τα οποία μαζί με τις ζάντες μαγνησίου της Marchesini συμβάλλουν στο εντυπωσιακά χαμηλό βάρος.

Το πανίσχυρα ελαφρύ σύνολο σταματά με μια ακόμη καινοτομία, την πρώτη εφαρμογή των νέων δαγκανών Brembo GP4-MS.

Επειδή το ξέρουμε πως το θέλετε και τα κομμάτια είναι λίγα, οπότε ιδού ο τρόπος παραγγελίας για να προλάβετε: πηγαίνετε στο factoryworks.aprilia.com και από το δεύτερο μισό του Απρίλη μπορείτε να το παραγγείλετε αποκλειστικά και μόνο online.