Eπετειακά ρετρό MotoGP στο Silverstone


Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειο του MotoGP στη βρετανική πίστα, ανακοινώθηκε ότι κάθε μοτοσυκλέτα και αναβάτης θα αγωνιστούν με μια ειδική εμφάνιση από το... παρελθόν.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 11/6/2024

Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση της Dorna αναφέρει χαρακτηριστικά πως, "με έμπνευση από οποιοδήποτε κεφάλαιο στις μοναδικές τους ιστορίες, οι 11 ομάδες στο grid – συμπεριλαμβανομένων των πέντε εργοστασίων – θα αγωνιστούν με τη δική τους ειδική vintage βαφή".

Τα εν λόγω σχέδια θα παρουσιαστούν δημόσια κατά τη διάρκεια της Day of Champions στην pitlane στις 14:00 της Πέμπτης, 1 Αυγούστου, πριν από το σαββατοκύριακο του αγώνα. Το επετειακό θέμα δεν αφορά μόνο σε αναβάτες και μοτοσυκλέτες, καθώς "πολλοί από τους συνεργάτες του αθλήματος θα είναι έτοιμοι να γίνουν ρετρό, από το BMW M Safety Car μέχρι τους εορτασμούς στο βάθρο, τις εκθέσεις vintage υλικού και πολλά άλλα".

Τέλος, να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως το Βρετανικό GP είναι η πρώτη διοργάνωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου ενώ, για την ιστορία, το πρώτο επίσημο Grand Prix μοτοσυκλέτας πραγματοποιήθηκε στο Isle of Man στις 17 Ιουνίου 1949.