Έκθεση για τα 100 χρόνια BMW Motorrad


Με μια επετειακή έκθεση για τον ένα αιώνα μοτοσυκλετών BMW, το Μουσείο της εταιρείας στο Μόναχο φιλοξενεί 55 ιστορικές μοτοσυκλέτες από αυτήν την πορεία δέκα δεκαετιών.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 16/5/2023

Στον εκθεσιακό χώρο Museumsschüssel του Μουσείου BMW η επέτειος συμπλήρωσης 100 ετών από την κατασκευή της πρώτης μοτοσυκλέτας της γερμανικής εταιρείας τιμάται με μια ξεχωριστή έκθεση.

Αυτά τα 100 χρόνια ιστορίας εκπροσωπούνται από μια συλλογή 55 ιστορικών μοτοσυκλετών που παρήγαγε η BMW Motorrad στη διάρκεια αυτού του αιώνα, αναπαριστώντας την εξέλιξη της εταιρείας στο διάστημα αυτό.

Μαζί με τις μοτοσυκλέτες, ο επισκέπτης θα δει επίσης πληθώρα αντικειμένων – εξαρτήματα μοτοσυκλετών, σέλες, φώτα, κράνη και πολλά άλλα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.

Όσον φορά στις μοτοσυκλέτες, η συλλογή περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα όπως δύο αγωνιστικές που έγραψαν νικηφόρα ιστορία στο Isle of Man ΤΤ, την R 255 Kompressor του Schorsch Meier και την S 1000 RR του Michael Dunlop που έλαμψε 75 χρόνια αργότερα.

Η έκθεση αντιπαραθέτει το χτες με το σήμερα, κοσμώντας δίπλα-δίπλα μοτοσυκλέτες όπως οι K1 και R 1250 RT, η R 25 από τη δεκαετία του 1950 και η σημερινή S 1000 RR, ενώ θέση παίρνει και η εκπροσώπηση του μέλλοντος με τα πρωτότυπα μοντέλα του ηλεκτρικού προγράμματος BMW Motorrad VISION NEXT 100.

Η έκθεση στο Μουσείο BMW θα είναι ανοικτή Τρίτη ως Κυριακή, από τις 10 πμ ως 6 μμ και τα εισιτήρια κοστίζουν:

Ατομικό: €10

Μειωμένο: €7

Ομαδικό (ελάχιστο 5 άτομα), ανά άτομο: €9

Οικογενειακό (έως 2 ενήλικες και 3 παιδιά κάτω των 18 ετών): €24

Για περισσότερες πληροφορίες και έκδοση εισιτηρίων: https://www.bmw-welt.com/de/index.html