Έξαλλος ο Trump με την Harley-Davidson!


Απίστευτες οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, με την Harley-Davidson, να βάλλεται και από τις δύο πλευρές! 

  • 27/6/2018

Οι τελευταίες εξελίξεις λοιπόν, θέλουν τον πρόεδρο Tραμπ να γίνεται έξαλλος με την απόφαση της Harley-Davidson να μεταφέρει σε άλλες χώρες την παραγωγή των προοριζόμενων για την Ευρώπη μοτοσυκλετών, προκειμένου να αποφύγει την φορολόγηση του 25%.  

Ο Τραμπ, θεωρεί αυτή την στάση της εταιρείας “προδοτική” και χρησιμοποιώντας μια ρητορική που θέλει τις Harley-Davidson ως παραδοσιακά αμερικανικά προϊόντα που δεν θα πρέπει να παραχθούν ποτέ άλλου, απειλεί ότι αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο… θα “ταράξει” την εταιρεία στους φόρους!

Η Ηarley-Davidson, πέρα από την τελευταία της ανακοίνωση για μεταφορά της παραγωγής εκτός ΗΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί η φορολόγηση από την ΕΕ, είχε επίσης ανακοινώσει τον Μάιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής στην Ταϋλάνδη, ώστε να γλυτώσει το 60% του φόρου που επιβάλλεται εκεί (αλλά και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας) στις μοτοσυκλέτες της.

Ο Τραμπ, το ανέφερε και αυτό, κάνοντας λόγο πως ήταν κάτι προαποφασισμένο και πως απλά η εταιρεία χρησιμοποιεί ως πάτημα και δικαιολογία τις τελευταίες εξελίξεις, για να το κάνει πράξει. “Θα το διορθώσουμε όμως…”, ανέφερε χαρακτηριστικά και με νόημα, κλείνοντας άλλη μια ανάρτηση στο αγαπημένο του μέσο στα social media, το twitter.

H αλήθεια είναι πως ο Tραμπ, ίσως να θεωρεί την στάση της Harley-Davidson “προδοτική”, ακριβώς γιατί την είχε στηρίξει έμπρακτα τον τελευταίο καιρό, παραγράφοντας της μεταξύ άλλων και πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που έχει σημασία πάντως, είναι ότι η εταιρεία βρίσκεται προς το παρόν εν μέσω συμπληγάδων…