Ducati Panigale V4 R – Έρχεται η έκδοση για το WorldSBK


Το γνωρίζαμε από καιρό πως η Ducati ετοιμάζεται να κατεβάσει το Panigale V4 του χρόνου στο WorldSBK και έχει ήδη φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα με τον Chaz Davies και τον Alvaro Bautista που άφησε τα MotoGP για χάρη της Ιταλικής εταιρείας.

  • 15/10/2018

Σε πρόσφατο αγώνα στο Brands Hatch για το Αγγλικό πρωτάθλημα BSB, ο αναβάτης δοκιμών της Ducati (και πρωταθλητής 2018 των Ιταλικών Superbikes, CIV), Michele Pirro, έκανε μερικούς γύρους με την αγωνιστική έκδοση του V4. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη δημόσια εμφάνιση του αναμενόμενου Panigale V4 R.

Μιλάμε για την έκδοση που θα ομολογκαριστεί για το WorldSBK, άρα ο κινητήρας του θα πρέπει να μικρύνει από τα 1,100 στα 1,000 cc, σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα τετρακύλινδρα, και θα πρέπει να προκύψει και μια ανάλογη έκδοση παραγωγής ώστε να τηρηθούν οι κανόνες της ομολογκασιόν. Αμφότερα αναμένουμε να τα δούμε για πρώτη φορά στην επερχόμενη EICMA στις αρχές του Νοέμβρη στο Μιλάνο.

H έλευση του Panigale V4 R στο WorldSBK 2019 ίσως επιτέλους να προσφέρει τον ανταγωνισμό που θα ταρακουνήσει την Kawasaki και τον μόνιμο δυνάστη της κατηγορίας εδώ και τέσσερα χρόνια, Jonathan Rea.