BMW Βαγιανέλης: Το πρώτο BMW Heritage shop-in-shop κι ένα μοναδικό R 18 Custom Bobber


Η BMW Motorrad Hellas και η BMW Motorrad Βαγιανέλης παρουσίασαν το πρώτο BMW Heritage shop-in-shop και μια ξεχωριστή custom εκδοχή του R 18 Bobber επιμελημένη πλήρως στην Ελλάδα.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 15/10/2021

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της BMW Motorrad Βαγιανέλης Α.Ε. στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 339 στην Ηλιούπολη, διοργανώθηκε μια εκδήλωση την οποία τίμησε ο Πρόεδρος της BMW Hellas, κύριος Andreas Sieben.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αφορούσε το πρώτο BMW Heritage shop-in-shop, ένα κατάστημα μέσα στο κατάστημα, δηλαδή μια ανεξάρτητη ενότητα μέσα στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο της BMW Βαγιανέλης που είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στις μοτοσυκλέτες, τα αξεσουάρ και τα ανταλλακτικά της σειράς Heritage.

Γιάννης Δουλγερίδης

Φυσικά η μεγάλη πρωταγωνίστρια της οικογένειας αυτής είναι η σειρά R 18, με τα νέα Bobber και Transcontinental, ενώ δίπλα της συναντάμε όλη τη γκάμα των R nineT. Εκεί είδαμε από κοντά και το πανέμορφο μαυροκίτρινο επετειακό R nineT Urban G/S που, αν μη τι άλλο, έχει τον τρόπο του να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επικεφαλής του Τμήματος Μοτοσυκλετών της BMW Hellas, κύριος Γιάννης Δουλγερίδης, παρουσιάζοντας τη γκάμα BMW Heritage.

Andreas Sieben

Σε αυτήν αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κύριος Sieben, εξηγώντας πως ήταν ήδη θαυμαστής των κλασικών BMW πριν καν δουλέψει για την εταιρεία και απολαμβάνει το γεγονός πως επί των ημερών του αυτή η ρετρό τάση έχει αναχθεί σε πρωταγωνιστική μόδα που δικαιολογεί απόλυτα τη δημιουργία ενός BMW Heritage shop-in-shop.

Το κερασάκι στην τούρτα της εκδήλωσης δεν ήταν άλλο από το R 18 Custom Bobber που δημιούργησε η BMW Βαγιανέλης στην Ελλάδα και το οποίο παρουσίασε ο κύριος Τάσος Βαγιανέλης.

Τάσος Βαγιανέλης

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει αρκετά μοναδικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτή, με πρώτη και καλύτερη την κατασκευή της σέλας. Βασίζεται σε μια έδραση στο μπροστινό της μέρος που επιτρέπει στην όλη κατασκευή μικρές ελαστικότητες λειτουργώντας ως μια έξτρα ανάρτηση για το κάθισμα, θυμίζοντας λίγο τις παλιές BMW όπου οι σέλες διέθεταν ελατήρια από κάτω τους για να περιποιούνται λίγο καλύτερα την “έδρα” του αναβάτη.

Το δε σελάκι του συνεπιβάτη είναι αφαιρούμενο με μερικές βίδες καθώς, όπως εξήγησε ο κύριος Βαγιανέλης, “αυτή η μοτοσυκλέτα είναι φτιαγμένη για έναν”.

Οι ξεχωριστές επιλογές που έχουν προστεθεί στο Custom Bobber δεν μένουν εδώ, καθώς περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι εξατμίσεων με τελικά κάτω από τον κινητήρα. Είναι επίσης κατασκευασμένες στην Ελλάδα, ειδικά για αυτή τη μοτοσυκλέτα και, όπως διαπιστώσαμε, ακούγονται πολύ περισσότερο από τις εργοστασιακές.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα δεν έχουμε απλά μια εκθεσιακή custom για να χορταίνει το μάτι, μα μια πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε κατά το προσωπικό γούστο του κυρίου Βαγιανέλη και την οποία χρησιμοποιεί καθημερινά για τις μετακινήσεις του.

Αυτό το BMW R 18 Custom Bobber θα παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τη BMW Motorrad, ως δείγμα της αναγνώρισης στη δουλειά που έγινε, αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης σημασίας που έλκει η Heritage πτέρυγα στις παγκόσμιες αγορές.

Andreas Sieben (αριστερά) και Τάσος Βαγιανέλης (δεξιά)

Αν μη τι άλλο, αυτή η εκδήλωση απέδειξε πως το πρώτο BMW Heritage shop-in-shop δημιουργήθηκε στον σωστό χώρο, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μιλήσει με ανθρώπους που ζουν και γνωρίζουν καλά τον κόσμο των custom μοτοσυκλετών.

Με δεδομένο πως όλη η γκάμα Heritage της BMW σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες customising με τους ανάλογους καταλόγους γνήσιων εξαρτημάτων, το αφιερωμένο shop-in-shop της BMW Motorrad Βαγιανέλης ανάγεται σε πρώτη επιλογή για κάθε ενδιαφερόμενο.

JOIN US