Ανακατατάξεις στην διοίκηση της Harley-Davidson, παρελθόν ο Levatich!


Ο CEO ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ HARLEY-DAVIDSON, MATT LEVATICH, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ JOCHEN ZEITZ.

  • 3/3/2020

Η κίνηση αυτή τερματίζει την 26χρονη (!) σχέση του Levatich με την Harley-Davidson, κίνηση που ήρθε σε μια από τις πιο δύσκολες χρονικές περιόδους για την εταιρεία, με τις πωλήσεις της στις Η.Π.Α. στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών. Κάποιοι μπορούν να δουν την αποχώρηση του Levatich ως την κίνηση του καπετάνιου που εγκαταλείπει πρώτος ένα σκάφος που τα έχει βρει δύσκολα, ενώ κάποιοι άλλοι -ανάμεσα τους και η επίσημη θέση της Harley-Davidson- κάνουν λόγο για αναγκαία αλλαγή ηγεσίας.

O Levatich, δήλωσε τα εξής: «Ήμουν ιδιαίτερα τυχερός που πέρασα πολλά χρόνια σε μια εταιρεία τόσο σεβαστή όπως η Harley-Davidson. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και των dealer και το πάθος τους να φέρουν την εταιρεία της ελευθερίας σε ανθρώπους ανά τον κόσμο ήταν πάντοτε μια έμπνευση. Είμαι περήφανος για αυτά που καταφέραμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως CEO, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας, και είμαι σίγουρος πως η πρόοδος που σημειώσαμε με το σχέδιο ‘More Roads’ θα τοποθετήσει την Harley-Davidson σε μια θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία.»

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά τα λεγόμενα του απερχόμενου CEO, υπό την ηγεσία του Levatich, η τιμή της μετοχής της Harley-Davidson έπεσε κατά 46%, αν και δεν νομίζουμε πως μπορεί κανείς να χρεώσει αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα αποκλειστικά στον Levatich.

Ο νέος προσωρινός CEO, Jochen Zeitz είναι μέλος του Δ.Σ της Harley από το 2007, ενώ για τον Levatich δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το Δ.Σ. και ο Matt πήραν την κοινή απόφαση πως ήρθε η ώρα για νέα ηγεσία. Ο Matt ήταν καθοριστικός στο σχέδιο ‘More Roads’ για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας, και τώρα θα αναζητήσουμε νέο ηγέτη για να επαναφορτίσει την φίρμα μας. Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Matt για τα 26 χρόνια συνεισφοράς του στην Harley-Davidson. Δούλεψε ακούραστα για να κατευθύνει την εταιρεία σε καιρούς μεγάλων αλλαγών στον τομέα μας.»

Εις αναμονή λοιπόν της εύρεσης του νέου CEO της Harley-Davidson, με τον Levatich να παραμένει στην εταιρεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, για να βοηθήσει στην περίοδο της αλλαγής CEO.