Αγγλία - Κλέφτες παρακολουθούν μοτοσυκλέτες με "κοριούς"


ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ GPS ΠΟΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

  • 29/8/2019

Να όμως που στην Αγγλία, το τελευταίο… trend των κλεφτών, είναι μια παρόμοια τακτική που λειτουργεί από την ανάποδη. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι επίδοξοι κλέφτες, όταν “βάλουν στο μάτι” μια μοτοσυκλέτα, τοποθετούν σε αυτή μια αυτοσχέδια συσκευή η οποία τους προσφέρει πληροφορίες εντοπισμού, “χαρτογραφώντας” με αυτό τον τρόπο, τα συνήθη δρομολόγια ενός αναβάτη, καθώς και τα σημεία στα οποία παρκάρει. 

Οι συσκευές αυτές, δεν είναι ακριβώς GPS αλλά λειτουργούν με σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι σε μια μεγαλούπολη όπως το Λονδίνο για παράδειγμα, υπάρχουν άπειρα hotspots και ανοιχτά ρούτερ, το να υπάρχει συνεχώς ή για μεγάλα διαστήματα σύνδεση της συσκευής με το internet, δεν είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί. Κάτι σαν διαδικτυακός κοριός δηλαδή. 

Έτσι οι κλέφτες παρακολουθούν τις κινήσεις του αναβάτη με την μοτοσυκλέτα από την άνεση του σπιτιού τους ή ακoλουθώντας από απόσταση με όχημα, και όταν βρουν “παράθυρο ευκαιρίας” κάνουν την δουλειά τους.

Ως αντίμετρο σε αυτή την νέα πρακτική, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά “ανιχνευτές κοριών”, που εντοπίζουν αν από μια μοτοσυκλέτα εκπέμπονται κύματα διαφόρων συχνοτήτων και τύπων. Ακόμα όμως και αν βρεθεί κοριός, δεν υπάρχει τρόπος να διακοπεί η εκπομπή των σημάτων αυτών, ούτε και να εντοπιστεί ακριβώς η θέση του πάνω στην μοτοσυκλέτα. 

Oι κοριοί αυτοί είναι πολύ μικροί σε μέγεθος και οι κλέφτες ξέρουν να τους κρύβουν και να τους καμουφλάρουν καλά. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση των αρχών στην Αγγλία, είναι να επικοινωνεί κάποιος άμεσα με την αστυνομία ακόμα και αν έχει βρει τον κοριό πάνω στην μοτοσυκλέτα και να μην επιχειρεί να τον καταστρέψει, αφού αυτός μπορεί να προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες για την δράση των κακοποιών.   

Το όλο πράγμα αρχίζει και θυμίζει ψυχροπολεμικό σενάριο κατασκοπίας…