Η Audi μάς δείχνει το νέο RS e-tron GT που έρχεται να τα «βάλει» με την Porsche Taycan (photos)


Το ανανεωμένο μοντέλο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και η δύναμή του αναμένεται να ξεπεράσει τους αριθμούς της τρέχουσας έκδοσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 16/4/2024

Η Audi δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου της ηλεκτρικού sedan, το οποίο θα ανταγωνιστεί την ολόφρεσκη Porsche Taycan, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχε ακολουθήσει κι η κορυφαία έκδοση, Taycan Turbo GT, η οποία μάλιστα είναι η ταχύτερη Porsche όλων των εποχών και θα αποτελέσει τον κύριο αντίπαλο του RS E-Tron GT Performance, όπως θα ονομάζεται η ισχυρότερη έκδοση του αναβαθμισμένου sedan των Γερμανών.

Παρόλο που δεν αναμένεται να φτάσει τα 1.108 PS της Taycan Turbo GT, η νέα έκδοση θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 598 PS και 830 Nm ροπής του τρέχοντος Audi RS e-tron GT, που βρίσκεται στην αγορά από το 2021. Όπως κι ο προκάτοχός του, θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όντας το ισχυρότερο μοντέλο της.

Η Audi δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία στη δημοσιότητα, πέρα από τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου, το οποίο εμφανίζεται καλυμμένο με καμουφλάζ.

Ωστόσο, εμφανή είναι τα κεραμικά φρένα, που κρύβονται πίσω από τις πεντάκτινες ζάντες, κι είχαμε δει από τον Φεβρουάριο, όταν το ανανεωμένο RS E-Tron GT είχε κάνει την εμφάνισή του μπροστά στον φακό των συνεργατών μας στις χιονισμένες περιοχές της Σουηδίας.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Audi έχει κάνει τροποποιήσεις τόσο στην μονάδα ισχύος, όσο και στην μπαταρία. Έτσι, εκτός από «εκτοξευμένη» ισχύ, το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει και βελτιωμένη αυτονομία. Στην έκδοση που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, η μπαταρία έχει μικτή ενεργειακή χωρητικότητα 93,4 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι τα 83,7 kWh.

Οι Γερμανοί σκοπεύουν να τραβήξουν το κάλυμμα από το νέο E-Tron GT εντός του 2024. Όπως είναι λογικό, αναβαθμίσεις θα λάβουν όλες οι εκδόσεις, και κάτω από την RS και τη νέα RS Performance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιο ισχυρό από ποτέ: Αυτό είναι το νέο Audi S3 (photos)

Audi: Τα νέα μοντέλα που έρχονται - Σκέψεις για οικονομικό EV

Audi Q6 e-tron: Αποκάλυψη για το τεχνολογικά προηγμένο premium SUV (photos)