Παλατάκι Χαϊδαρίου: Παραδόθηκε προς χρήση η νέα πεζογέφυρα (photos)


Η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών και διαθέτει ανελκυστήρες.

  • ΦΩΤΟ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • 28/3/2024

Στη διάθεση των πεζών βρίσκεται, πλέον, η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, η οποία διαθέτει και ανελκυστήρες για την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας.

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών και αυτό γιατί η λεωφόρος διασχίζει πολυσύχναστη αστική περιοχή, όπου, δυστυχώς, έχουν γίνει δυστυχήματα στο παρελθόν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή παράδοσης της πεζογέφυρας.

Στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού του υπουργείου, έχουν παραδοθεί άλλες τέσσερις πεζογέφυρες:

  • Η Πεζογέφυρα στις Σχολές Προβατά, επίσης στο Χαϊδάρι.
  • Δύο πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η μία στον Άλιμο και η άλλη στο Παλαιό Φάληρο, και
  • Η Πεζογέφυρα Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, οι πεζογέφυρες αυτές, σε κομβικά σημεία οδών ταχείας κυκλοφορίας, είναι απαιτητικά τεχνικά έργα. Αποτελούνται από τα δύο ακρόβαθρα, τις προσβάσεις των πεζών και τον χαλύβδινο φορέα, με τοξωτή μορφή, ο οποίος, στη συγκεκριμένη γέφυρα, έχει άνοιγμα 57 μέτρων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η γέφυρα που παραδίδουμε δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενός πολυσύχναστου δρόμου όπως είναι η Λεωφόρος Αθηνών. Παράλληλα, διευκολύνουμε και την κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο. Τέλος, βλέποντας τον Νίκο Χαρδαλιά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδότησε το έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Δείτε το εντυπωσιακό video με τις εργασίες συντήρησης από ομάδα αλπινιστών

Αθήνα: Οι 7 γέφυρες που αναβαθμίστηκαν και έγιναν αγνώριστες (video-photos)

Κηφισός: «Αγνώριστη» η γέφυρα της Λ. Αθηνών με εντυπωσιακό φωτισμό (video-photos)