Οι πρώτες εικόνες του διαδόχου της Bugatti Chiron - Πότε θα αποκαλυφθεί (photos)


Ο διάδοχος της Bugatti Chiron με τον εκκωφαντικό κινητήρα V16 εθεάθη να κάνει δοκιμές σε δημόσιο χώρο, με την ημερομηνία παρουσίασής του να πλησιάζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 27/4/2024

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, η Bugatti επιβεβαίωσε ότι ο κινητήρας του νέου της δημιουργήματος, που θα αντικαταστήσει την εμβληματική Chiron στην γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα είναι ένας V16.

Η γαλλική εταιρεία έδωσε στο κοινό της μια πρώτη γεύση από τον εκκωφαντικό του ήχο, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περαιτέρω στοιχεία για την ισχύ του ή την εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Τώρα, για πρώτη φορά εντοπίστηκε στον δρόμο ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του διαδόχου της Chiron. Η πρώτη εικόνα δημοσιεύτηκε αρχικά από έναν χρήση του German Car Forum, ο οποίος την έλαβε από φιλικό του πρόσωπο που εργάζεται στη Rimac.

Αργότερα, αναδημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό Car Design World στο Instagram, με τον διαχειριστή να αναφέρει ότι το νέο δημιούργημα της Bugatti σε συνεργασία με τη Rimac θα αποκαλυφθεί στις 20 Ιουνίου στο Molsheim, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της πρώτης.

Στις εικόνες φαίνεται ξεκάθαρα η ενεργή πίσω αεροτομή του νέου μοντέλου, η οποία ξεδιπλώνεται μόνο όταν απαιτείται επιπλέον κάθετη δύναμη. Την αεροτομή συνοδεύει ένας μεγάλος διαχύτης, ενώ ορατά είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα που μοιάζουν αρκετά με εκείνα της μοναδικής Bugatti La Voiture Noire.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση, ο νέος κινητήρας V16 έχει χωρητικότητα 8,3 L και θα συνοδεύεται από 3 ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει εκείνη του εμβληματικού W16, ο οποίος άγγιζε έως και τα 1.600 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mate Rimac: «Τo 0-100 km/h σε 1 sec είναι εφικτό, αλλά...»

Η Bugatti Chiron Super Sport γίνεται «Κόκκινος Δράκος» και ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη

Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Chiron με 1.500 PS - Ποιος την αγόρασε (photos)