Royal Enfield Himalayan 450 Raid - Έρχεται... σκληροπυρηνική έκδοση;


Η Royal Enfield με το Himalayan κατάφερε να αποκτήσει ένα... φανατικό κοινό, που φαίνεται πως θα συνεχιστεί με το Himalayan 450. Πως θα σας φαινόταν ωστόσο μια ακόμη πιο μάχιμη έκδοση;

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 12/1/2024

Αυτό προκύπτει από.. φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Royal Enfield εργάζεται πάνω σε μια βελτιωμένη έκδοση της μοτοσυκλέτας, ονόματι Himalayan 450 Raid. Με φημολογούμενο -μυστικό- όνομα Project K1X, το Himalayan 450 Raid θα είναι μια ακόμα πιο offroad έκδοση του Himalayan 450. Αναμένεται δε να έρθει με μια  σειρά βελτιώσεων που θα του προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις και προστασία σε πιο απαιτητικές και ακραίες οδηγικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο ινδικός Τύπος, το επερχόμενο Himalayan 450 Raid θα είναι εξοπλισμένο με πλήρως ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση, καθώς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Επιπλέον, θα είναι πιο ελαφρύ, δίχως όμως να αναφέρεται η ακριβής έκταση της... δίαιτας. Εκτός από τη βελτιωμένη ανάρτηση και το μειωμένο βάρος, το Himalayan 450 Raid αναμένεται επίσης να έρθει εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για εκτός δρόμου σκηνικά.

Η λίστα περιλαμβάνει προστατευτικό κάρτερ για όταν η μοτοσυκλέτα διασχίζει ανώμαλο έδαφος, ενώ τα προστατευτικά του κινητήρα θα διατηρούν ανέπαφο τον κινητήρα σε περίπτωση πτώσης. Ακόμα, δεδομένες είναι και οι χούφτες ενώ στο τραπέζι είναι και η χρήση τροχών χωρίς σαμπρέλα.

Μη βιαστείτε ωστόσο, καθώς η εξασφάλιση της σχετικής έγκρισης από το Ινδικό Γραφείο Προτύπων κυκλοφορίας μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, κάνοντας το Himalayan 450 Raid να αναμένεται στην EICMA 2026, κυκλοφορώντας στην Ινδία τους πρώτους μήνες του 2027.